Még olcsóbb, 7,5 millió forintos elektromos autó jön a Volkswagentől

0

Oliver Blume, a Volkswagen vezérigazgatója egy tegnapi konferencián árulta el, hogy az évtized második felére egy 20 000 euró körüli elektromos autót is piacra dobhat a német márka.

Blume a szerdai berlini Sueddeutsche Zeitung Wirtschaftsgipfel konferencián erősítette meg, hogy az akkumulátorköltségek folyamatos csökkenése hozhatja el az olcsóbb elektromos autók fénykorát. Majd a vezérigazgató rámutatott, hogy az egységes akkumulátorcellák fejlesztése felére csökkentheti az akkumulátorköltségeket, melyek a VW csoport összes tisztán elektromos modelljének a 80 százalékában használható lesz.

Továbbá a vezérigazgató arra is kitért, hogy ezeket a cellákat várhatóan 2025-től fogják sorozatgyártásba küldeni a salzgitter-i akkugyárban, ami 40 GWh éves kapacitáson fog működni. „Tartozunk annyival, hogy a megfelelő termékeket megfelelő áron mutassuk be” – mondta szerdán a vezérigazgató.

Mint ismert, a Volkswagen márciusban mutatta be az eddig legolcsóbbnak szánt, ID.2all elektromos koncepcióját, amivel végre felveheti a VW a versenyt olyan nagyágyúkkal, mint a BYD vagy éppen a Tesla. Az ID.2all akkori beharangozásánál a Volkswagen 25 000 eurós árcímkét jövendölt a kis elektromos VW-nek, melynek hatótávolsága várhatóan 450 kilométer körül is lehet. Ennek a modellnek a sorozatgyártása várhatóan 2025-ben indulhat el, és egyike lesz annak a 2026-ig megjelenő tíz új elektromos modellnek, ami a MEB Entry platformon kap helyet.

Eközben a Volkswagen felfedte legújabb mestertevét, miszerint egy olcsóbb, 20 000 euró alatti elektromos autó tervei is az asztalon hevernek. Az újdonság neve várhatóan az ID.1 lesz és ez lesz az eddigi legkisebb, legkedvezőbb árú tisztán elektromos Volkswagen. Az Autocar értesülései szerint a jóárasított VW méretben hasonló lesz a Polo-hoz. Sőt, lehet, hogy még a nevét is megtartja a német márka. Ugyanis Thomas Shafer korábban azt mondta, hogy „A Polo rendkívül sikeres, az egyik ikonunk, és a jövőben továbbvihetjük ezt a nevet.”

Blume pedig a tegnapi konferencián azt mondta, hogy „most az átlag vásárlókat kell meggyőznünk a technológiánk sikeréről.”

Hajrá, bízunk benne, hogy végre összejön a Volkswagennek az, amire oly régóta vár. Továbbá bízunk benne, hogy egyre több európai gyártó rájön, hogy az olcsó, de városi elektromos autókra óriási a kereslet.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!