Elektromos ikonként hozza vissza az Audi a TT-t

0

Nem vitás, hogy az Audi TT az egyik legismertebb sportautó a gyártó életében, az pedig már csak hab a tortán, hogy a típus gyakorlatilag egyet jelentett egy magyar várossal, Győrrel, ahol készült. Sajnos ennek az autónak is az lett a veszte, hogy belsőégésű motorral álmodták meg a kilencvenes években, és a rokon R8 elektromos változatától eltekintve az Audi nem is nagyon gondolkodott azon, hogy ezt az ikonikus nevet átemelje az elektromos meghajtással működő világba.

Azonban úgy tűnik, hogy nincs még minden veszve. Habár már korábban is napvilágot láttak pletykák egy tisztán elektromos változatról, ezúttal maga az Audi beszélt egy elektromos TT lehetőségéről, amit többek között az angol Autocar magazin megírt. Azonban a dolgok jelen állása szerint a most ismert formájában nem térhet vissza a típus. Így a mérnökök és a szakemberek a nulláról kezdik el felépíteni az új sportautót. Erről az Audi szóvivője, Daniel Shuster beszélt bővebben:

„Teljesen új lappal kezdjük a történetet, hogy egy új ikont alkothassunk meg. Jó lenne, ha ezt elektromos meghajtással tehetnénk meg, és igazából az igényeket is fel akarjuk mérni. Az új modell kapcsán nem csak egyszerűen egy motorcserét akarunk csinálni, az alapoktól mást akarunk tervezni. Ez a modell más lesz, de ugyanúgy érzelmeket is ki fog tudni váltani.”

Továbbá Shuster elmondta, hogy ebben az esetben sem hagyják veszni az RS-jelzőt, így vélhetően az újdonság is kapni fog egy igazán bitang változatot.  De az ügyben megszólalt még Rolf Michl, az Audi Sport GmbH ügyvezető igazgatója is, aki szerint a TT utódját megalkotni hatalmas feladat lesz, de az Audi nem akarja elveszíteni azokat a vásárlóit, akik az efféle ínyencségeket keresik.

Az egyik legjobb hír az elektromos Audi sportautó utódja szempontjából, hogy ellentétben a riválisokkal (köztük a Hyundai és a Dodge vonatkozó modelljeivel), az Audi nem tervezi, hogy hamis hangokat generáljon majd az autó, pláne nem a TT legendás öthengeres motorjának hangját. Sőt, ha lehet hinni a „csendes az új hangos” szlogennek (silent is the new loud), akkor az Audi pont a hangtalan suhanásra fog fókuszálni, de legalábbis a nagyon okosan kigondolt hangokra.

Bárhogyan is lesz, az Audi dolgozik egy szellemi örökösön, ám ennek bemutatkozására még 5, de inkább 10 évet kell majd várni.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!