Most éppen a Ferrari teszteli a legerősebb Tesla Model S-t

0

Nekünk, mostani felnőtteknek igen alaposan beégett a tudatunkba jó pár olyan autó neve, melyet belsőégésű motorral szerelve ismertünk meg. De mi mással is mutathatták volna be többek között a Ford Mustangot, a Lamborghinit, vagy éppen a Ferrarit évtizeddel ezelőtt. Az idők azonban változnak, és ma már létezik többek között Mustang is tisztán elektromos formában, ám valahol az lesz az igazi paradigmaváltás, ha talán a legikonikusabbnak mondható benzines szuperautó, a Ferrari is előáll a maga megoldásával az elektromosítás terén.

Természetesen senki nem várja el az olasz márkától, hogy olyan léptékű pálfordulást hajtson végre, mint mondjuk többek között a Lancia, vagy éppen a Jaguar, akik már bejelentették, hogy néhány éven belül kizárólag tisztán elektromos modellekkel kívánnak előrukkolni. A Ferrari korábbi nyilatkozati alapján tudható, hogy modelljeinek több mint a felét kívánja csupán villamosítani 2026-ig. 2030-ra pedig mintegy a 80 százalékát szeretné elektromos hajtáslánccal ellátni a Ferrari. Ezeknek 40 százaléka lenne a tisztán elektromos és 40 százaléka a részben villamosított modell.

A Ferrari meglehetősen lassan alkalmazkodott az elektromos járművek piacához, összehasonlítva az olyan versenytársakkal, mint a Porsche, ami 2019-ben adta ki első elektromos modelljét, a Taycan-t. Igaz, hogy a Ferrari 2019-ben bemutatott egy plug-in hibrid modellt, de azóta mintha lemaradt volna az elektromos modellek fejlesztésével. 2025-ben azonban elkészülhet az első tisztán elektromos Ferrari, amihez egyébként már építik a gyárat is Maranellóban.

Hogy mivel rukkol elő majd az olasz márka, azt egyelőre teljes titoktartás övezi, még csak pletyka szinten sem tudni, hogy milyen formában, vagy éppen specifikációkkal kerül bemutatásra az első tisztán elektromos Ferrari. Az azonban esélyes, hogy a Ferrari a téma egyik legjobbjától is kíván ötleteket meríteni, hiszen az alábbi videóban egy Tesla Model S Plaid gurult ki a Ferrari telephelyéről.

Hogy a videón látható Tesla pontosan mit keresett a Ferrari háza táján, az jó kérdés, de nem ez lenne az első, hogy egy eddig belsőégésű motorokkal szerelt autók előállításával foglalkozó márka elles pár dolgot a Teslától. A Plaid Model S jelenleg a világ leggyorsabb elektromos autója, amit valóban nagy sorozatban gyártanak, nem pedig manufakturális jelleggel.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!