Ezek a Jaguar Land Rover 2030-as fenntarthatósági célkitűzései

0

A Jaguar Land Rover vállalta, hogy 2030-ra tevékenységeinek teljes spektrumában 46 százalékkal mérsékli az üvegházhatást erősítő káros anyagok kibocsátását.

Ezen felül a vállalat 54 százalékkal csökkenti az értékláncaira vetített, átlagos járműemissziókat, beleértve a gépkocsik használati ciklusára vetített 60 százalékos mérséklést.

A Science Based Targets initiative (SBTi) szervezet által jóváhagyott célkitűzések lehetővé teszik, hogy a vállalat a párizsi éghajlatvédelmi egyezménnyel összhangban hozzájáruljon a globális hőmérséklet-változás 1,5°C-ra történő korlátozásához. A Jaguar Land Rover most közzétett vállalása a Párizsban kitűzött legmerészebb célokat is teljesíti.

Ezen célok a Jaguar Land Rover 2030-ra kitűzött vállalásait határozzák meg, amelyet a következő évtizedre vonatkozó, az autógyártó beszállítói láncára, termékeire és tevékenységeire érvényes, nettó zéró károsanyag-kibocsátásra irányuló célkitűzés követ. A célkitűzések megvalósítása érdekében a vállalat minden lehetséges területen dekarbonizációra törekszik, a termékek tervezésétől és anyaghasználatától kezdve a gyártási tevékenységeken át a beszállítói láncig; a villamosítástól és az akkumulátor-stratégiától kezdve a körkörös gazdasági folyamatokon át a hasznos élettartamuk végére ért termékek hulladékkezeléséig.

Ezen célkitűzéseket támogatandó, a Jaguar Land Rover létrehozta a fenntarthatósági igazgató munkakörét, amelyre Rossella Cardonét nevezte ki. Az ő feladata lesz a vállalat átalakulási folyamatának levezénylése, valamint François Dossa stratégiáért és fenntarthatóságért felelős vezérigazgató munkájának a támogatása.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!