2026-tól csak elektromos autókat fog értékesíteni a Lancia

0

2026-tól minden új Lancia modell tisztán elektromos meghajtást fog kapni és 2028-tól a márka 100 százalékban elektromos autókat akar értékesíteni.

A Stellantis már a tavalyi évben bejelentette, hogy a Lancia feltámad hamvaiból. 2026-tól minden új Lancia modell csak elektromos hajtással fog a piacra kerülni és az első tisztán elektromos Lancia 2024-ben érkezik meg a piacra. Elsőként az Ypsilon fog teljesen elektromos hajtást kapni és az újdonság a négy méteres hosszával a ferdehátú szedánok B szegmensében indulhat a vásárlók kegyeiért. Majd két évvel később, 2026-ban debütál a Lancia „új zászlóshajója”, azonban az olaszok ennek a modellnek a nevét egyelőre nem árulták el. Ha minden jól megy, akkor 2028-ban érkezhet meg a Lancia Delta is tisztán elektromos változatban.

A Lancia sajtóközleményéből kiderül, hogy az olasz márka ezzel a három tisztán elektromos autóval szeretné az eladások mintegy 50 százalékát fedezni. Továbbá arra is fény derült, hogy az újdonsült modellek feladata jövőbeli feladat az lesz, hogy erősítsék a Stellantis pozícióját a prémium és a luxus szegmensben, ahogyan azt a cég „Dare Forward 2030” stratégiájában is megfogalmazta.

2028 egy fontos év lesz a Lancia életében, ugyanis ekkortól csak elektromos autókat fog árulni az olasz gyártó. A tervei megvalósítása érdekében a Lancia öt új vezetőt is felvett a márka jövőjének bebiztosítása érdekében. Ezek a vezetők a márka élére kerülnek Franciaországban (Paola Pichierri), Németországban (Niccolò Biagioli), Spanyolországban (Francesco Colonnese), Belgiumban (Patrice Duclos) és Hollandiában (Patrick Zegwaard). 2030 végére a Lancia 100 márkakereskedést szeretne nyitni Európa 60 nagyvárosában, és járművei 50%-át online értékesíteni.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!