Hatalmasat nőtt a BYD eladása 2024 januárjában

0

Várható volt a tavalyi negyedik negyedéves számok alapján, hogy a BYD idén is folytatja azt a növekedési pályát, amin a tavalyi év végén haladt.

Igény van a BYD elektromos autóira és úgy néz ki, hogy tudnak is eleget belőle szállítani ezekből az elektromos autókból a világ különböző pontjaira. Ez már csak azért is igaz, hiszen mint ahogyan azt korábban említettem, a BYD elkezdett saját teherhajó-flottát felépíteni az autók mozgatására, szóval a természet erőin kívül nagyon nem igazán látni, hogy bármi is az útjukba tudna állni.

Ha már szóba került a tavalyi év vége, azt is meg kell említeni, hogy a BYD az utolsó negyedéves eladási számokban megelőzte a Teslát és ezúttal már a tisztán elektromos autók terén is átvehette a stafétát a Teslától. Ennek fényében már tavaly sejteni lehetett, hogy nem áll meg itt a BYD és a növekedés üteme idén még erősebb lesz. Gyakorlatilag a kínai márka lesz idén az abszolút első az elektromos autók gyártásában, amire a frissen érkezett januári adatok sem cáfolnak rá.

Az idei első összehasonlításra sajnos várni kell legalább áprilisig, hiszen a Tesla nem ad ki havi adatokat, eredményeket csak negyedévente közöl. A verseny ellenére a BYD partnerének tekinti a Teslát, hiszen számos üzleti szál köti össze a két márkát.

A BYD 105 304 teljesen elektromos autót adott el ajanuárban, ami 48 százalékos növekedés a decemberben átadott 71 338 darab autóhoz képest. A termelés is jelentősen nőtt: 2024 első hónapjában 114 365 elektromos jármű készült, ami 64 százalékos növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest. Ahogyan az várható volt, a PHEV hajtásláncú autók iránt viszont szép lassan visszaesőben van a kereslet, ebből 95 715 darabot adott el a BYD. Illetve érdemes még megemlíteni azt is, hogy a BYD csak a múlt hónapban 36 174 darab elektromos (BEV+PHEV) autót szállított Kínán kívülre a vásárlóinak.

Ezek fényében jó kérdés, hogy a BYD szegedi gyára milyen körülmények között fogja megkezdeni a termelést, de jó eséllyel a kínai márka addigra még stabilabb helyet fog magának kivágni az elektromos autózás tortájából.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!