Megnyitotta az első európai töltőparkját a Mercedes-Benz

0

A Mercedes idén év elején jelentette be a CES-en, hogy saját, nagyteljesítményű töltőhálózatot épít Észak-Amerikában, Európában és Kínában. Nyáron Franz Reinerre, a Mercedes-Benz Mobility leányvállalat vezetője megerősítette, hogy a töltőparkok telepítése még 2023 negyedik negyedévében megkezdődnek az Államokban, Németországban, Kínában és Franciaországban. 

Az első kínai töltőközpont után, a Mercedes-Benz tegnap megnyitotta első európai töltőközpontját a németországi Mannheimben. A mannheimi Gottlieb-Daimler-Straße-i Mercedes-Benz központjában mostantól akár 300 kW teljesítménnyel is lehet tölteni az arra alkalmas elektromos autókat és kisteherautókat. Az év végéig pedig további töltőparkok jelennek meg az Egyesült Államokban és Kínában egyaránt, majd 2024-től további töltőhubok üzembe helyezését tervezi a csillagos márka többek között Olaszországban, Spanyolországban és Franciaországban, valamint Németországban.

Mannheimben a fedett töltőpark napelemekkel van felszerelve, valamint a helyszín teljesen akadálymentes. Összesen hat darab Alpitronic Hypercharger váltja a tölteni kívánó elektromos autósokat. Továbbá a német luxusautó-gyártó mindegyik töltőjét csak egy darab csatlakozóval szerelte fel, hogy a töltési pontonként a maximális 300 kW teljesítményt megkapják az e-autók.

A Mercedes-Benz töltőpark bekerült a Mercedes me Charge digitális töltőhálózatába, így a Merci elektromos járműveiben jól látható a töltők aktuális elérhetősége és annak pontos helye. Továbbá a Mercedes ügyfelei ugyanakkor hamarosan a foglalási funkcióval biztosíthatják be helyüket a töltőkön. A töltés jelenleg az MBUX fedélzeti rendszerrel, a Mercedes me alkalmazásban és a Mercedes töltőkártyával indíthatóak. Illetve hamarosan a Plug&Charge kényelmes hitelesítés is megjelenik a töltőkön.

A Mercedes-Benz az E.ON-ra, mint stratégiai partnerre támaszkodik, hogy előmozdítsa a töltőközpontok európai terjeszkedését. Az energiacég a jövőben támogatja az Európába tervezett gyorstöltő parkok helyszínkeresését, tervezését, kivitelezését, üzemeltetését és kísérő szolgáltatásait. Ebbe beletartoznak az olyan „okos megoldások is, mint a mesterséges intelligencián alapuló töltési infrastruktúra prediktív karbantartása” és a foglalástól a Plug&Charge-ig. Emellett az E.ON hozzájárul az intelligens energiagazdálkodás terén szerzett szakértelmével és piaci ismereteivel a töltőhálózat telepítésében, valamint támogatást nyújt az energiaellátásban.

A Mercedes Benz tervei szerint 2024 végéig több mint 2000 töltőpontra bővíti globális gyorstöltési hálózatát, ebből több mint 200 töltőpontot építene ki Európában. Továbbá az évtized végére világszerte több mint 2000 Mercedes Benz töltőparkot terveznek több mint 10.000 gyorstöltő ponttal.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!