Saját, nagyteljesítményű töltőhálózatot épít a Mercedes-Benz

0

A Mercedes-Benz a 2023-as Las Vegas-i Consumers Electronics Show (CES) alkalmával bejelentette, hogy saját, nagy teljesítményű globális töltőhálózat kiépítését tervezi, amely végül több mint 10 000 töltőpontot fog tartalmazni világszerte.

A Mercedes-Benz német luxusautógyártó idén megkezdi saját gyorstöltőhálózatának kiépítését Észak-Amerikában, amely az évtized végére 400 egységre bővülhet. Közölte a társaság csütörtökön Las Vegasban, a világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai kiállításán, az évente megrendezett Consumer Electronics Show-n (CES).

Az egyenként 350 kilowatt teljesítményű, összesen 2 500 töltőcsatlakozóval felszerelt gyorstöltőhálózat kiépítésére 1 milliárd eurót fordít a társaság az évtized végéig. Mondta újságíróknak Ola Källenius, a Mercedes-Benz igazgatótanácsának elnöke.

A beruházással a német autógyártó az amerikai elektromosautó piac vezetőjével, a Teslával kívánja felvenni a versenyt, amely jelenleg minegy 40 ezer töltőponttal rendelkezik globálisan.

A lokációtól függően 4 és 12 közötti csatlakozóval felszerelt töltőállomások nem csak a Mercedes márkatulajdonosok számára lesznek elérhetők, de a Mercedes tulajdonosok „előnyben részesülnek”, ugyanis előre lefoglalhatják majd a töltőpontokat.

A Mercedes többek között Kínában és Európában is gyors ütemben folytatja az elektromos járművek (EV) töltéséhez szükséges infrastruktúra kiépítését. A töltőpontjaik száma 2030-ra elérheti a 2 ezret, ami mintegy 10 ezer töltőoszlopot jelent majd – mondta Källenius.

A Mercedes az észak-amerikai piacon az egyik legnagyobb amerikai megújulóenergia-termelővel és EV töltéssel foglalkozó céggel, az MN8 Energy-vel működik együtt valamint a töltőpontokat működtető ChargePoint-tal.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!