A Mercedes üzembe helyezte első töltőközpontját – Kínában

0

A Mercedes idén év elején jelentette be a CES-en, hogy saját, nagyteljesítményű töltőhálózatot épít Észak-Amerikában, Európában és Kínában. Később Franz Reinerre, a Mercedes-Benz Mobility leányvállalat vezetője megerősítette, hogy a töltőparkok telepítése még 2023 negyedik negyedévében megkezdődnek az Államokban, Németországban és Franciaországban. A 350 kW-os töltőpontok nyilvánosak lesznek, de a Mercedes tulajdonosok számos előnyben fognak részesülni a töltőpontok felkeresésekor.

A napokban pedig a délnyugat-kínai Szecsuán tartomány fővárosában telepített a csillagos márka négy nagyteljesítményű töltőoszlopot. A Mercedes a LinkedIn postjában 480 kW-os töltési kapacitást említ, az azonban egyelőre nem világos, hogy ez a teljesítmény oszloponként vagy a teljes létesítményre vonatkozik. Ugyan Kínában már forgalomban vannak 480 kW-os töltőoszlopok amiket a GAC Aion promózott 2021 nyarán, így lehet, hogy ezek is tudják ezt a teljesítményt.

Az viszont megerősítést nyert, hogy a töltőállomások támogatják a Plug&Charge funkciót, és dinamikus terheléselosztással rendelkeznek. Továbbá a Mercedes ügyfelei egy kattintással lefoglalhatják a töltőpontokat a Mercedes me applikációban, és a hálózat minden elektromos autó előtt nyitva áll, vagyis más gyártók e-autói is tölthetnek a töltőkön. Az egyéb speciális funkciókat pedig csak a cég saját ügyfélköre élvezheti.

Nem a kínai töltőállomás lesz az első amit ebben az évben átadnak, ugyanis még ebben a hónapban megnyitják a németországi Atlantában és Mannheimben telepített Mercedes töltőállomásokat. Az évtized végéig pedig több mint 2000 töltőközpontot szeretne nyitni a Mercedes-Benz 10 000 töltőponttal.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!