Elstartolt a tisztán elektromos Fiat 600 sorozatgyártása

0

A Stellantis megkezdte a tisztán elektromos Fiat 600e sorozatgyártását a Fiat lengyelországi gyárában, Tychy városában. Az első elektromos Fiat 600e példány, ami legurult a gyártósorról, a legmagasabb felszereltségű La Prima változat volt, Sun of Italy külső színben.

A Fiat július elején mutatta be és nyitotta meg az előrendelés lehetőségét az elektromos 600e-re. Később a vállalat nem mondott semmit a megrendelt modellek számáról, vagy arról, hogy mikor érkezhetnek meg az első példányok a vásárlókhoz.

A Fiat új kompakt elektromos SUV-ja egy ötajtós jármű, amely öt utas számára elegendő hellyel és „bőséges tárolóhellyel rendelkezik a belső térben”. A 4,17 méteres hosszúságú 600e jó eséllyel veheti fel a versenyt a 4,23 méteres hosszal bíró Volvo EX30 ellen. A Fiat 600e a Stellantis eCMP padlólemezére került megépítésre és 115 kW teljesítményt képes produkálni. A DC villámtöltési képesség 100 kW, a csomagtartó mérete 360 liter (a Volvo EX esetében ez 318 liter).

A belépő szintű „RED” változatot Németországban 36 490 eurótól, míg a „La Prima” csúcsváltozatot 42 490 euróért lehet megvásárolni. Az új Fiat 600 jelenleg csak tisztán elektromos modellként érhető el.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!