Befejezik a Renault Zoe gyártását

0

Korábban is világos volt, hogy a Renault nem tervez a tisztán elektromos Zoe új generációjával. Most azonban kitűzték a gyártás befejezését.

A tisztán elektromos Renault Zoe-ból a mai napig nagyjából 420 000 darabot gyártottak 2012 óta. Francia jelentések szerint tavaly mindössze 12 182 darabot adtak el a francia kisautóból, ami csaknem a fele annak, amennyi 2021-ben talált gazdára. Így könnyen kijelenthetjük, hogy a vásárlók érdeklődése a Zoe iránt folyamatosan csökken. Talán ezért is döntöttek úgy a franciák, hogy 2024. március 30-án leállítják a Zoe gyártását a flinsi gyárban.

A leállással pedig a Zoe átadja a futószalagon a helyét a Renault újgenerációs elektromos autójának, ami várhatóan az elektromos Renault 5 lesz.

A legfrissebb sajtónyilatkozat szerint a francia autógyártó már nekiállt a Párizs melletti „Technocentrében” az elektromos kisautó első prototípusainak gyártásának, amelyek a jövőben az észak-franciaországi Douai telephelyen gördülnek le a gyártósorról.

A franciák elsődleges célja az előírásoknak való megfelelés előzetes ellenőrzése és a lehető legmagasabb szintű minőség biztosítása a jövőbeni gyártási folyamat során.

Hogy a CMF-BEV platformra épülő tisztán elektromos Renault 5 modell mikor kerül piacra, azt a Renault egyelőre nem árulta el. Március végén azonban azt írta a gyártó, hogy a leleplezésre csak 2024-ben kerülhet sor.

A Zoe mellett egy másik francia elektromos úttörő elektromos jármű is a kihalás szélén áll, ugyanis a Renault nemrég jelentette be, hogy 2023 szeptemberétől befejeződik a Twizy gyártása is.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!