Kínai elektromos kombit kaptak lencsevégre Norvégiában

0

Az elektromos autó és a kombi forma ötvözésére sokan várnak már itt Európában is, dacára az SUV/Crossover őrületnek. A kínai NIO lehet a következő olyan márka, az MG és a Volkswagen után, melynek kínálatában lesz tisztán elektromos meghajtású kombi. Az már sajnos nem annyira jó hír talán, hogy az ET5 olyan autókkal akar rivalizálni, mint a Porsche Taycan. Ezért már most arra számíthatunk, hogy nem lesz egy olcsó mulatság az ET5 beszerzése.

Az alapot adó ET5 szedán egyébként nem új autó, hiszen azt 2021 december 18-án, Suzhou Olimpiai Sportközpontjában mutatta be a NIO. 2022 tavaszán pedig le is legördült az első sorozatgyártott ET5 a gyártósorról. Az ET5 az első modell, amelyet a cég saját Hefei NeoParkjában építenek, ahol egyébként évi egymillió elektromos autó és 100 GWh akkumulátor gyártási kapacitás is létrejön, valamint ennek megfelelő kutató-fejlesztő létesítmények épülnek.

A kínai NIO egy ideje már ostromolja Európa autópiacát a saját modelljeivel és hazánkban is megjelenhet hamarosan, hiszen itt fogják készíteni majd azokat az akkucsereállomásokat, melyek az európai NIO elektromos autókat fogják kiszolgálni. De nem csak ezzel az üzemmel, hanem kereskedésekkel és magukkal az autókkal egyaránt jelen lesz többek között Magyarországon is a márka. Ezen autók közül az egyik az ET5, aminek kombi változatát sikerrel ki is szivárogtatta márciusban a kínai MIIT.

A kombi NIO ET5 a méreteit tekintve állítólag eléggé hasonlít a szedánhoz. A kínai média a MIIT adataira hivatkozva 4,79 méter hosszúságot, 1,96 méter szélességet, 1,50 méteres magasságot és 2,89 méteres tengelytávot várhatunk a kombitól. Technológia tekintetében sem nagyon várhatunk eltérést a testvérmodelltől, így az NT 2.0 platform biztosra vehető, ahogyan a 75 és 150 kWh közötti akkukapacitás is.

Egyre közelebb lehet az EU-s premier, hiszen nemrég Norvégiában láttak egy ET5 kombit, ami az angol Autocar magazin szerint az ET5 Orion nevet kaphatja meg. Az alábbi képeken, több mint valószínű, hogy egy helyi híresség, vagy influencer készített épp videót az autóról, tehát valóban már a célegyenesben lehet a kombi ET5 érkezése.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!