Magyarországon is megvehető lesz az 1000 km hatótávú NIO

0

Egy néhány napja a LinkedIn portálon közzétett álláshirdetés utal arra, hogy hamarosan megérkezhetnek a NIO elektromos modelljei Magyarországra is.

Szerintem a NIO-t nem kell bemutatni senkinek. Volt olyan bátor a kínai elektromos autógyár, hogy szépen lassan vagy inkább gyorsan megvetette a lábát az európai piacon is. Oké, egyelőre csak Norvégiában, de idén további terjeszkedés várható Németországban, Dániában, Hollandiában és Svédországban. Sőt, a Kínában rendkívül nagy népszerűségnek örvendő akkucsere állomás ötletét is elhozza az öreg kontinensre a NIO. Kicsit kevesebb mint két hete nyitotta meg első akkucseretelepét Norvégiában, Drammen városától néhány kilométerre, északra található az E-18-as számú út mellett.

Néhány napja a LinkedIn portálon tett közzé a NIO egy olyan álláshirdetést, melyben EU SSC Finance leader pozícióba keres munkatársat Magyarországról. Az álláshirdetés szerint az EU SSC Finance vezetője a magyarországi központban a pénzügyi csapat vezetéséért és működésének irányításáért lenne felelős. A munkavégzés helyszíne eleinte Amszterdamban lenne, majd később Budapesten.

Egyelőre nem tudni, hogy a későbbi munkavégzés csak egy kihelyezett irodában lenne, vagy ténylegesen egy bemutatótermet nyitna a NIO Magyarországon. Szerintem az utóbbinak sokan örülnének, látván, hogy idehaza is mennyire pörög az elektromos autópiac. Jelentkezni fogunk, ha bármi fontosat megtudunk a bővüléssel kapcsolatban.