Befejezik az USA egyik legsikeresebb elektromos autójának a gyártását

0

A Chevrolet elektromos autós kínálata folyamatosan bővül és a közeljövőben is számíthatunk arra, hogy népszerű, valamint elérhető árú elektromos autók kerülnek majd az utakra. Ám az újdonságok érkezése sokszor azt is magával hozzá, hogy egyes modellek megszűnnek. Helyet adva egy korszerűbb, kívánatosabb utódnak.

Bár sem Európában, sem Magyarországon nem volt jelen túl nagy erőkkel a márka, azért nekünk is ismerős a vállalat logója és mai napig látni például Voltot, ami tulajdonképpen az Opel Ampera amerikai unokatestvérének tekinthető. A Volt után jött a Bolt bemutatkozása Amerikában, a PHEV helyett már tisztán elektromos meghajtással. Néhány szürke-importos autó még Magyarországra is eljutott, tehát mindenképpen egy népszerű modellről beszélhetünk, ám a Bolt pályafutása véget érni látszik.

A Chevrolet Bolt kizárólag az Egyesült Államokban készül(t), de a kiváló ár-érték aránnyal bíró elektromos autó gyártása és értékesítése a márka friss bejelentése alapján hamarosan megszűnik, hogy helyét átadhassa elsősorban a 30 ezer dolláros Equinox-nak. A Chevrolet szóvivője így nyilatkozott a Bolt megszűnéséről:

„Amikor a Chevrolet Bolt EV piacra került, óriási technikai vívmánynak számított és az első megfizethető elektromos autó volt, amely egyben elindította a GM teljesen elektromos jövőjét is. Mivel a vállalat az Ultium platformmal tovább bővíti az elektromos járművei portfólióját, valamint az Orion Township melletti üzemünk fejlesztése is folyamatban van a 2024-es gyártásindítás előkészítésére, úgy döntöttünk, hogy a Bolt EV és EUV gyártását le fogjuk állítani idén év végén. A Chevrolet még ebben az évben több új elektromos autót is piacra dob az Ultium platformon alapuló kulcsfontosságú szegmensekben, köztük lesz a Silverado EV, a Blazer EV és az Equinox EV.”

Nem a levegőbe beszélt a szóvivő, amikor a Bolt amerikai népszerűségéről beszélt, ugyanis a Tesla után ez volt még az idei első negyedévben is a legkeresettebb e-autó az Államokban, majdnem 20 000 darabot adtak el ezen időszak alatt. Ennek szellemében igen erős keresletnövekedés lehet majd a megszüntetés hírére. A vállalat egyébként idénre bő 70 000 darab legyártását tervezi még. További érdekességek a Bolt kapcsán:

  • A típus vásárlóinak majdnem 75 százaléka nem volt korábban GM-vásárló
  • 2022-ben 47 amerikai államban növekedni tudtak az eladások
  • A Bolt vásárlói között nagy az elégedettség, közel 80 százalékuk újra megvenné ezt az autót
Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!