Itt a Chevrolet Equinox EV, ami 30 ezer dollártól indul

0

Az éppen futó CES kiállításon mutatta be a Chevrolet az Equinox elektromos modellt, ami a gyártó szerint 30.000 dollártól indul.

A General Motors, azon belül a Chevrolet nagyot megy az épp zajló CES kiállításon. Rögtön két modellel mutatták meg azt, hogy a közeljövőben milyen járművekkel bővítik portfóliójuk az elektromos meghajtású autók tekintetében. Az elektromos Silverado bemutatása sem volt kis dolog, de ez a mostani dobásuk még nagyobbat szólhat.

A Chevrolet bemutatta (pontosabban csak megmutatta) az Equinox EV-t, ami 30.000 dolláros áron fog nyitni az Egyesült Államokban. Ezzel együtt rögtön egy rossz hírt is elárulunk, ugyanis 2023 ősze előtt ne nagyon akarjuk megvenni, legkorábban akkor lesz csak elérhető a GM kínálatában.

“A Chevrolet 2023 őszén az Equinox EV-vel bővíti az elektromos autók kínálatát. Egy megfizethető, funkcionális kompakt SUV-vel, amelynek becsült átlagos ára körülbelül 30 000 USD lesz az Egyesült Államokban. Az Equinox EV, amely flotta és kiskereskedelmi változatokkal is megjelenik, beleértve az LT és RS felszereltségi szinteket és a GM Ultium platformját fogja kihasználni.”

Steve Hill, a Chevrolet márkaigazgatója így kommentálta az Equinox megérkezését:

„Az Equinox mindig is fontos szerepet játszott a Chevrolet számára, mint a második legtöbbet eladott márkanevünk. Az, hogy megfizethető elektromos járműveket kínálunk az iparág legnagyobb volumenű szegmensében, bizonyítja, hogy a Chevy mindenki számára elérhetővé akarja tenni az elektromos járműveket.”

Az újdonság kapcsán a távoli megjelenési dátumon túl most még az is keserű szájízt hagyhat, hogy a GM semmilyen technikai specifikációt nem adott meg az autóról, de mivel az alapja az Ultium padlólemez lesz, így vélhetően az ahhoz kacsolódó szoftveres keretrendszer, az Ultifi is jelen lesz az autó központi rendszereként.

Némi támpontunk azonban lehet majd az autó külső dimenzióról, tekintve, hogy az Equinox is már egy létező modell. Az Államokban a belsőégésű motorral szerelt változat 25.800 dolláros áron nyit, ennek fényében pedig különösen kecsegtető az elektromos változat 4200 dolláros felára.

A most kapható, belsőégésű változat 4652 mm hosszú, 1843 mm széles és 1661 mm magas. Tengelytávja 2725 mm, hasmagassága a legkisebb (17 col) kerekek esetén is 193 mm. Hogy az elektromos változat kapcsán mivel készül a GM, azt legkorábban jövő ősszel tudhatjuk majd meg.