Videón a Chevrolet 30 ezer dolláros elektromos autója

0

A világ minden táján várják az „olcsó elektromos autókat”. Nincsen ezzel másként az egyszeri amerikai autóvásárló sem. Hogy az egyes országokban mi számít olcsónak, azt mindig az adott piac keresőképes vásárlói rétege határozza meg. Hazánkban nagyjából 7-8 millió forintos áron egy családi méretű autót képzelhetünk el ennek a kategóriának megfelelően, míg az Egyesült Államokban ez 30 000 dollárnak felel meg.

A General Motors, pontosabban az alájuk tartozó Chevrolet lengette be, hogy egy „elérhető árú új elektromos autó” kategóriában indulnak el. Ez lesz a jelenleg is kapható Equinox crossover tisztán elektromos változata.

“A Chevrolet 2023 őszén az Equinox EV-vel bővíti az elektromos autók kínálatát. Egy megfizethető, funkcionális kompakt SUV-vel, amelynek becsült átlagos ára körülbelül 30 000 USD lesz az Egyesült Államokban. Az Equinox EV, amely flotta és kiskereskedelmi változatokkal is megjelenik, beleértve az LT és RS felszereltségi szinteket és a GM Ultium platformját fogja kihasználni.”

Nyilván ezért a pénzért a belépő szintű modellt és az elérhető legkisebb akkupakkot kapjuk meg. De hát a marketing csak ilyen, ez az úgynevezett „plakát ár”. Bizonyára sokan lesznek, akiknek ez a felszereltség is megfelelhet, de vélhetően pár extra, vagy egy nagyobb akkupakk bepipálásával már szemmel láthatóan is hizlalható az alapár.

Hogy tudás tekintetében mit várhatunk, az egyelőre titok, de az Ultium képességeiből kiindulva 400-500 km-es hatótávot remélhetünk az autótól. A 2023 őszi premierig is fenn akarja tartani az érdeklődést a Chevrolet, így most egy kedvcsináló videót tettek ki a Twitterre, benne az autó számos részletével:

A megjelenés kapcsán már most tudni, hogy az Equinox is hozza a már szokásosnak mondható menetrendet, vagyis első körben a drágább kivitelek lesznek elérhetők (RS – 2023 ősze), míg a kedvezőbb árú, egyszerűbb kivitelek később (LT – 2024).

Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!