Újabb árcsökkentés – lassan itt a 35 ezer dolláros Tesla

0

Elindult az árháború az elektromos autók piacán, amit tulajdonképpen a Tesla indított el és azóta több autógyártó is beszállt ellenük a buliba. Habár ezek a résztvevők (Volkswagen, BMW) eddig csak leginkább a kínai vásárlóknak kedveztek az áraik csökkentésével.

Nem így a Tesla, akik összességében eddig háromszor csökkentettek az autók árain Amerikában és kétszer a globális piacokat érintve, köztük Magyarországot is az elmúlt napokban. Az a jó kérdés, hogy a mostani harmadik, amerikai csökkentésből is lesz végül globális?

A legutóbbi árcsökkentéssel is jelentős kedvezménnyel tudtak az új vásárlók Teslát venni, de még ezt is tudta fokozni a Tesla a mostani lépésével. Na de mi is történt ebben a 3. árcsökkentő hullámban? Ez most (hasonlóan az első kettőhöz) csak az amerikai vásárlókat érinti, de ha folytatja a hagyományokat a vállalat, akkor többek között a magyar vásárlóknak is érdemes lehet várni egy kicsit a vásárlással, aminek révén a jelenleginél is kedvezőbb árakon tudnak majd autót venni.

A mostani árcsökkentés egyrészt a Tesla legolcsóbb Model 3-as kivitelét érinti, ami a Model 3 Standard Range RWD. A csökkentés hatására a 41 990 dolláros kezdőár bekúszott a 40 ezres határ alá, így az új kezdőár ezen kivitel esetében már csak 39 990 dollár. Ilyen számokat alig lehetett látni egy új Model 3 mellett a konfigurátorban, tehát bámulatos a Tesla mostani lépése, hogy nem csak a drága kivitelek áraihoz nyúlt hozzá. A Model 3 Performance ára ezúttal marad a megszokott szinten.

A Model Y eddig is népszerű volt a vásárlók körében és ma reggelre még szebb számokra ébredhettek a vásárlást tervezők, hiszen egyetlen éjszaka alatt 3000 dollárral (közel 1 millió Forint) csökkentek az árak, az alábbi kivitelek tekintetében:

  • Model Y AWD: 49 990 dollárról 46 990 dollárra csökkent az ár
  • Model Y Long Range: 52 990 dollárról 49 990 dollárra csökkent az ár
  • Model Y Performance: 56 990 dollárról 53 990 dollárra csökkent az ár

Hogy még jobban megdöbbenhessünk, a Model Y jogosult az Államokban a 7500 dolláros kedvezményre is (Giga Texas végett), így egyes piacokon akár 35 ezer dollárt hozzá lehet jutni egy vadonat új Model Y-hoz!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!