Izgalmas különkiadással frissült a Polestar 2

0

2019-ben mutatkozott be a ma már kínai tulajdonban lévő Polestar márka első tisztán elektromos modellje, a Polestar 2. Azóta már több verzió, frissítés, vagy éppen különkiadás látott napvilágot a típus életében. Most pedig itt a következő specialitás, ami egy újabb különkiadás.

A Polestar eddig is nagy hangsúlyt fektetett a fenntarthatóságra és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére. Nemcsak a tervezésben és a gyártási folyamat alatt, hanem a Polestar modellek teljes életciklusa alatt mikortól legördül a gyártósorról. Ezt az elhivatottságot próbálja még jobban tökéletesíteni a svéd elektromos autógyártó, aminek az eredménye lett a tavaly áprilisi frissítés.

A 2021 tavaszán bemutatkozott, kedvezőbb áru Polestar 2 szintén a kellemes frissítések sorába vehető. Akkor 2 variáns érkezett, mindegyikben az első kerekek hajtottak, egyetlen e-motorral szerelve. Az árak pedig itt több ezer euróval kedvezőbbek.

Most pedig itt egy újabb Polestar 2 kivitel, ahol inkább a különlegességek fognak dominálni. A 350 kW teljesítménnyel és 680 Nm nyomatékkal rendelkező Polestar 2 BST Edition 230 frissítései közé tartoznak többek között az exkluzív zöld „Nebula” festés, valamint az ülések és a kormánykerékbetétek MicroSuede kárpitozása. Ezek részben újrahasznosított nubuk textilből készültek.

Tavaly nyáron már volt egy hasonló különkiadás, ami Polestar 2 BST Edition 270 néven mutatkozott be a nagyközönségnek és ez mellett az újdonság 230-as is kapható lesz, kinek mihez van kedve. A Polestar azt állítja, hogy minden módosítás amelyet először az eredeti Polestar 2 BST Edition 270-en eszközöltek, megmarad a 230 esetében is. Ilyenek a 25 milliméterrel süllyesztett futómű, az Öhlins speciális fejlesztésű kétirányú lengéscsillapítói, 20 százalékkal merevebb rugók és a 21 colos felnik.

A különbségek nagyjából csak a fényezésen érhetők tetten. Míg az első különkiadás Thunder, Snow vagy matt „Battleship Grey” fényezéssel volt elérhető, a hangsúly most a „Nebula” zöld fényezésen van. Azonban ha valaki ragaszkodik a feketéhez, akkor ebben az esetben is bepipálhatja azt. Illetve mindkét karosszériaszínhez választható opcionálisan egy, a járművön átfutó csík is. Az európai és észak-amerikai piacra összesen 230 darab készül. Ezek már most megrendelhetők és a tervek szerint 2023 harmadik negyedévétől szállítják őket.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!