Frissítésen esik át a Polestar 2

0

A blokklánc technológiának köszönhetően fejlesztéseket kap a tervezés, a választék és a fenntarthatóság terén a Polestar 2 elektromos autó.

A Polestar 2 a svéd autómárka második modellje, valamint az első teljesen elektromos. A 2019-es bemutatása óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Polestar 2. Igaz, hogy Magyarországon hivatalosan egyelőre nem kapható, de sikerült elsők között letesztelnünk. Az írásos teszt ide kattintva érhető el:

Maga a Polestar eddig is nagy hangsúlyt fektetett a fenntarthatóságra és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére. Nemcsak a tervezésben és a gyártási folyamat alatt, hanem a Polestar modellek teljes életciklusa alatt mikortól legördül a gyártósorról. Ezt az elhivatottságot próbálja még jobban tökéletesíteni a svéd elektromos autógyártó.

A tegnapi nap folyamán a Polestar újabb frissítéseket jelentett be az első elektromos autójához a Polestar 2-höz. Köztük két új külső színt, új keréktárcsákat és számos belső frissítést. Azáltal, hogy a bizonyos anyagokat és alkatrészeket megújuló energiát használókra cserélt a Polestar tovább tudta csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátását.

A Polestar 2 legújabb frissítései inkább a dizájnra és a fenntarthatóságra összpontosít, nem pedig a hajtás bővítésére.

A Polestar vezérigazgatója, Thomas Ingenlath így beszélt: „Újra áttekintettük a Polestar 2 készítéséhez szükséges anyagokat és folyamatokat, és olyan frissítéseket vezettünk be, amelyek csökkentik az éghajlati hatásokat és javítják ennek a díjnyertes autónak az anyagának nyomon követhetőségét. Ezek fontos kiegészítések ahhoz, hogy miként javíthatjuk az autókat élettartamuk során – nem csak a funkcionalitás és a dizájn frissítésével, hanem a fenntarthatósággal és a szénlábnyommal is.”

Két új külső szín
Két új üléskárpit

A Polestar 2 akkumulátorai összességében fenntarthatóbbá váltak a Circulorral kötött partnerségnek köszönhetően, ami a blokklánc technológiát használva a különböző ásványi anyagok (mica) és a kobalt beszerzési folyamatának nyomon követésére szolgál. Ezzel biztosítva, hogy az alapanyagok bányászatától egészen a gyártásig etikus maradjon.

Továbbá az akkumulátortartó alumíniumot és az alufelniket is továbbfejlesztette és alacsony szén-dioxid-kibocsátású alumíniumra cserélte a Polestar.

  • Új külső színek: Space (metálfekete) és Jupiter (aranyszürke vörös pelyhekkel)
  • Új keréktárcsák (standard 19″ és opcionális 20″)
  • Cink-szürke színű szellőző í Nappa bőrkárpithoz, új Light Ash deco díszítéssel
  • Levehető napernyő a panoráma üvegtetőhöz
  • Továbbfejlesztett optimális hőmérséklet-tartomány a hőszivattyúhoz 
  • Fejlett utastérszűrő és továbbfejlesztett belső részecske-érzékelő új alkalmazással
e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!