Máris elromolhatott a Tesla elektromos kamionja?

0

A Tesla december elején adta át az első sorozatgyártásra érett, tisztán elektromos Semi névre hallgató elektromos kamionjait a PepsiCo vállalatnak. Majd néhány napja arról a hírről számolhattunk be, hogy több darab, szállításra kész Semi kamiont kaptak lencsevégre a nevadai gigagyárnál.

Több mint valószínű, hogy a lesifotókon megörökített Semi modellek egyenesen a PepsiCo-hoz kerülnek, hisz a Teslának nem kevés tartozása van még a Pepsi felé.

A Pepsinek való kiszállítások megkezdése óta jelentősen megszaporodtak a Tesla elektromos teherautói a közutakon. Azonban volt olyan eset mikor az egyik Tesla Semi-t egy másik kamion vontatta. Van ilyen, főleg akkor mikor egy nem éppen elektromos autókhoz szokott vezető ül a volánnál és még a töltő előtt lemerül.

Különben is, még mindig a gyártási program elején jár a Semi, így számítani lehet a meghibásodásokra. A megbízhatóság pedig rendkívül fontos a kereskedelmi teherautóknál, mivel folyamatosan pénzt veszítenek, mikor állnak és nincsenek használatban.

Most viszont egy újabb Tesla Semi került parkolópályára, pontosabban az út szélére a kaliforniai Modestóban, ahol a Tesla mobil szerviztechnikussal próbálta megjavítani az elektromos teherautót. Ha hihetünk a pletykáknak, akkor a Tesla már megkezdte a szerelőcsapat felkészítését a Semi teherautók kaliforniai szervizelésére.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!