Egy teljesen új elektromos autót mutat be néhány nap múlva a Volkswagen

0

Tegnap a Volkswagen megerősítette, hogy a 2023-as, január elején megrendezésre kerülő Consumer Electronics Show-n (CES) mutatják be a legújabb teljesen elektromos autójukat.

A Volkswagen egyelőre semmit nem árult el a legújabb elektromos autójáról, még kedvcsináló képeket sem tett közzé. Az egyetlen dolog amit eddig tudunk az az, hogy január 3-án rántják le a leplet az ID. család legújabb tagjáról ami a CP-5 standon lesz látható január 5. és 8. között.

Pletykák szerint azonban nagy a valószínűsége, hogy a még júniusban bemutatott ID.Aero néven megismert szedán sorozatgyártásra érett verzióját állítják ki a CES-en. Hiszen a MEB-alapú szedán piaci vezetését 2023 második felére tervezik a németek, és várhatóan az ID.7 nevet kapja meg.

Nyári infók szerint az ID.7 erősebb változata 5,6 másodperces 0-100 km/órás gyorsulást garantál, míg a hátsókerekes verziók nagyjából 8,5 másodperc alatt érik el a 100 km/órát. Az már most biztos, hogy a teljesítmény jelentősen nagyobb lehet, mint az ID.3, ID.4 és az ID.5 esetében, köszönhetően a kisebb súlynak és a várható 0,26 alatti aerodinamikai együtthatónak.

Ha már ennyire lefaragták a németek az aerodinamikai együtthatót, akkor az mindenképp megjelenik a hatótávban. Éppen ezért a gyáriak és a közel álló pletykafészkek nagyjából 600-650 kilométeres WLTP szabvány szerinti hatótávot emlegetnek. 

Továbbá a Volkswagen bemutatja a 2023-as CES-en a jól ismert ID.4 és az ID.Buzz európai változatát is, ugyanis a Buzz piaci bevezetésére 2024-ig várniuk kell az amerikai vásárlóknak.


e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!