Újabb infók érkeztek a Volkswagen ID.7 szedánról

0

Akár 600-650 kilométeres hatótávolságra is képes lesz a Volkswagen Aero B, új nevén Volkswagen ID.7.

Az Aero B néven megismert titokzatos modellt ismét lencsevégre kapták egy közúti teszt során, melyről érkezett némi plusz érdekes infó is. Tudjuk, hogy az Aero B a MEB platformra fog épülni ami hátsó- és összkerékhajtással is rendelhető lesz. Természetesen a kisebb teljesítményű változatok csak egy, hátsó elektromos motort kapnak. Míg a sportosabb változat esetében (GTX) két elektromos motort fog kapni az Aero B.

A legújabb pletykák szerint az erősebb változat 5,6 másodperces 0-100 km/órás gyorsulást garantál, míg a hátsókerekes verziók nagyjából 8,5 másodperc alatt érik el a 100 km/órát. Az már most biztos, hogy a teljesítmény jelentősen nagyobb lehet, mint az ID.3, ID.4 és az ID.5 esetében, köszönhetően a kisebb súlynak és a várható 0,26 alatti aerodinamikai együtthatónak.

Ha már ennyire lefaragták a németek az aerodinamikai együtthatót, akkor az mindenképp megjelenik a hatótávban. Éppen ezért a gyáriak és a közel álló pletykafészkek nagyjából 600-650 kilométeres WLTP szabvány szerinti hatótávot emlegetnek. Ami a karosszériát illeti, a Volkswagen továbbra is teljesen álcázza az elektromos szedánját. A tesztvezetők az autó valódi formáját matricákkal és az elülső részen elhelyezett panelekkel, valamint speciális könnyűfém keréktárcsákkal rejtik el.

Alig egy hete írtuk meg, hogy az eddig ismert “Aero” vagy “Aero B” kódnéven futó elektromos Passat utód, az Auto Motor Und Sport szerint az Európai Szabadalmi Hivatal az “ID.7” és az “ID.7 Tourer” nevek felvétele után megkaphatja az ID. jelvényt a VW-től.

Az Aero B, azaz az ID.7 értékesítése még ebben az évben megkezdődik Kínában, néhány hónappal később pedig Európában is megjelenik a Volkswagen legújabb elektromos autója.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!