Kellően nagy hatótávval érkezhet meg az elektromos Mazda 3

0

Tisztában vagyunk azaz a ténnyel, hogy a Mazda jelentős lemaradásban van az elektromos autók piacán. Most azonban egy új szabadalomnak hála, megtudhatjuk, hogy egy Mazda 3 méretű elektromos autó piacra dobásán gondolkodik a japán gyártó.

A korai elkötelezettség ellenére a Mazda meglehetősen lemaradt a többiektől és egyáltalán nem tud lépést tartani a többi autógyártóval és azok elektrifikációs terveivel. Ugyan a japán autógyártó vállalat 2020-ban elkezdte gyártani az első elektromos modelljét, az MX-30-at, azonban az USA-ban be kellett szüntetni az értékesítését mert annyira nem volt rá kereslet. Magyarországon 13 millió forintért még megrendelhetjük magunknak a 35,5 kWh-s akkumulátorral szerelt elektromos Mazdát.

Felismerve lemaradását a Mazda még novemberben jelentette be, hogy 10,6 milliárd dollárral próbálja meg beindítani az elektromosjármű-programját, hogy az évtized végére 25-40 százalékos elektromosjármű-eladási arányt érjen el.

Most azonban a The Drive által feltárt új szabadalom szerint a Mazda egy a Mazda 3-hoz hasonló kompakt elektromos szedánon dolgozik. Az újonnan napvilágot látott szabadalom szerint az új elektromos Mazda modell négy-öt személyes lesz. Ezen kívül a Mazda azt állítja, hogy az új elektromos modellje „ésszerű hatótávolságot biztosít.”

A vállalat további részleteket nem közölt, így a pontos specifikációk sem ismertek, csak az alábbi rajz:

Az viszont biztos, hogy a szabadalom önmagában nem jelenti azt, hogy az elektromos autót megépítik, de az, hogy a Mazda védi a benyújtott rajzát jelentheti azt, hogy valamire igenis készül a Mazda.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!