Brutális módon készítették fel a Tesla Semi teherautót a mindennapokra

0

A Tesla közzétett egy videót, ami bemutatja a Semi elektromos teherautójának a megbízhatóságát és tartóssági tesztjét.

December elején érkezett el Elon Musk vállalatának, a Teslának az egyik nagy napja, ugyanis ezen a napon adták át az első 800 kilométer hatótávú Semi modellek első felét a Pepsi-nek. A Tesla nagyrészt beváltotta az öt éve tett ígéretét, mikor először bemutatta a Semi prototípusát, azonban bőven voltak olyan információk amiket mind a mai napig nem tudtunk meg a kamionról. Ezek egyike a Semi súlya, akkumulátor mérete vagy éppen a Semi pontos árát.

A másik ismeretlen az egyenletben az az, hogy mennyire fogja bírni a hétköznapi igénybevételeket a Semi. Ugyanis ezen a pályán a teherautók rengeteget amortizálódnak az élettartamuk alatt. Viszont a Tesla kiemelte azt a tényt, hogy az elektromos teherautó rendszereinek nagy része – beleértve az elektromos motorokat – teljesen megegyeznek a Model S és Model X Plaid verziók rendszereivel. Így már több millió mérföldön keresztül tesztelték a hajtásláncot.

Azonban a Tesla úgy döntött, hogy megoszt egy új videót ami a Tesla Semi megbízhatóságát és tartósságát tükrözi. A Tesla így írt a videóról: „Mérnökeink a Semi-t különféle kemény körülmények között tesztelték a megbízhatóság és a tartósság maximalizálása érdekében.”

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!