Íme a legújabb, tisztán elektromos Smart

0

Egy kínai regisztrációs nyilvántartásban bukkantak rá az első képekre és adatokra a megújult Smart márka második, tisztán elektromos modelljéről.

A 440 kilométer hatótávú tisztán elektromos Smart #1 autót április elején mutatták be, amit azóta már a Brabus is megpiszkált és egy kicsit módosították a gyári hajtásláncot. Majd szeptember végén megkapta a Smart #1 a hivatalos németországi árakat.

A Smart #1 után a második modell a Smart #3 nevet kapja ami egy kupészerű SUV-modell lesz, amely hosszabb és szélesebb, de alacsonyabb, mint a Smart #1. Pusztán vizuális szempontból a modell inkább egy kompakt autónak tűnik a fehér háttér előtt, azonban a regisztráció kérelemből megismert adatok cáfolják ezt a benyomást. A Smart #3 4,40 méter hosszú (13 centiméterrel hosszabb az 1-esnél), de 1,63 méter helyett csak 1,55 méter magas. Ráadásul a tengelytáv állítólag valamivel hosszabb, 2,75 méter helyett 2,785. Ez eltérő arányokat ad a járműnek a kissé magas #1-hez képest.

A legújabb, tisztán elektromos Smart összkerékhajtást is kap egy második villanymotorral. A hivatalosan benyújtott dokumentumok szerint az egymotoros változat 200 kW teljesítményű, akárcsak a Smart #1. A második villanymotorral ellátott, összkerék hajtásra képest változat további 115 kW-os teljesítményre lesz képes. A dokumentum szerint az elektromos motorokat a Weirui Electric Auto Technology szállítja. Az NMC akkumulátorok a CALB és a Sunwoda beszállítóktól származnak – de méretükről egyelőre semmit sem tudni. A #1 köztudottan 66 kWh.

A Smart #1 elektromos autó előrendelhetősége októberben indul a legfontosabb európai piacokon és az első modelleket 2023 elején adják át az első szerencsés vevőknek. Egyelőre nem tudni, hogy a Smart #3 Európában is megjelenik-e.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!