Most az elektromos Smart #1-et piszkálta meg a Brabus

0

A Brabus most a tisztán elektromos Smart újdonságát piszkálta meg és módosított rajta ezt-azt.

Április elejét írtuk, mikor a kínai-német közös vállalat bemutatta legújabb tisztán elektromos autóját a Smart #1-et közel 440 kilométeres hatótávval. Nagyon úgy tűnik, hogy a híres tuningcég a Brabus rááll az elektromos autók módosítására is. Hisz a héten mutatták be módosított Mercedes-Benz EQS modelljüket. Most pedig a Smart-ot módosították.

A Brabus által eszközölt változások nem csak a külső és a belső térben keresendőek, hanem a Smart hajtásláncához is némileg hozzányúltak.

Ami először a legszembetűnőbb az a Brabus által újragondolt elektromos autó egyedi festése, piros díszítőelemekkel. Új felnit kapott a Smart újdonsága és az autó elejét is jelentősen átszabták. Az utastérben gyakorlatilag semmit sem változtattak. Az ülések, a műszerfal és a belső tér egyes részletei azonban piros varratokat kaptak, a kormánykeréken és a fejtámlákon pedig megjelent a Brabus logó és felirat.

Az EQS után szabadon a Brabus most a hajtásláncot módosította egy kicsit, így a szakembereknek köszönhetően már nem csak egy 272 lóerős elektromos motor van a Smart 440 km hatótávú elektromos autójában, hanem kapott még egy elektromos motort. Így nagyjából 400 lóerős lett a Smart legújabb elektromos autója. A két elektromos motornak hála, a gyorsulás 6,7 másodpercről mindössze 3,9 másodpercre csökkent. A Brabus az akkumulátor kapacitását nem árulta el, de szinte biztosra vehetjük, hogy azt meghagyták a gyári értékeknek megfelelően.

Kínában kiszúrták a Smart egyik jövőbeli modelljének, a #2 álcázott prototípusát ami szintén a Geely SEA platformjára épül és egyetlen 320 lóerős villanymotor hajtja.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!