Egyre több elektromos autót gyárt a Rivian

0

Az amerikai elektromos autógyártó-startup, a Rivian 7363 járművet épített illinois-i üzemében a harmadik negyedévben és 6584 járművet szállított le ugyan ezen időszakban.

A Rivian egyelőre nem tette közzé a teljes negyedéves számait – sőt, ez volt az első alkalom a vállalat életében, hogy külön közleményt adott ki a termelésről és a negyedéves számokról. Az első negyedéves számokat kísérő befektetői levél szerint a Rivian 2553 modellt épített és ebből 1227 darabot szállított le az első három hónapban. Majd a második negyedévben emelte a gyártási számokat, ugyanis 4401 darab hagyta el a futószallagot és 4467 darab Rivian elektromos autó került tulajdonosaihoz. Tehát ebben az évben eddig 14 317 darab járművet gyártott a Rivian melyből 12 278 darabot szállított ki.

A harmadik negyedéves gyártási és szállítási számokról szóló rövid közleményében kijelenti a Rivian: „Ezek a számok továbbra is összhangban vannak a vállalat várakozásaival. Úgy véljük, hogy jó úton haladunk a korábban megadott 25 000 éves gyártási iránymutatás teljesítése felé.” Vagyis a cél eléréséhez, legalábbis a termelést tekintve, a Riviannak december végéig még 10 683 járművet kell legyártania, ami új rekord negyedévet jelent a vállalat életében.

A Wall Street elemzői úgy becsülik, hogy ezek a számok megvalósíthatóak. George Gianarikas, a Canaccord Genuity munkatársa elemzői megjegyzésében rámutat, hogy a Rivian gyártási üteme 2021 negyedik negyedévében átlagos heti 78 járműről, 2022 harmadik negyedévében heti 566 járműre nőtt. „Becsléseink szerint elérhető a jövőben a heti 822 darab legyártott Rivian modell” – tette hozzá Gianarikas.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!