Túl a tízezren Európa legnagyobb töltőhálózata

0

Elindult a Tesla tízezredik Supercharger töltőállomása Európában, ezzel egyidőben pedig a Supercharger lett az öreg kontinens legnagyobb töltőhálózata.

A Tesla a napokban helyezte üzembe hat új töltőállomását, ahol összesen további 100 töltőt biztosítottak a lemerülőben levő elektromos autóknak. Így az amerikai elektromos autógyártó vállalat tízezer aktív Supercharger töltőfejet számlál Európában.

A Tesla 2013-ban kezdte el telepíteni a töltőit, néhány, egyenként két bódéból álló állomással, majd idővel további kereskedelmi egységek vagy szállodaláncok csatlakoztak az úttörő kezdeményezéshez. A folyamatos növekedésnek köszönhetően, ma a Tesla Supercharger-hálózata Európa legnagyobb teljesítményű hálózatává nőtte ki magát.

Az infrastruktúra bővítésére irányuló erőfeszítéseknek köszönhetően 2022-ben mintegy 20 százalékkal nőtt a Supercharger hálózat és még mindig hátravan egy teljes negyedév. A Tesla jelentése szerint idén nyáron a Tesla tulajdonosok 80 százaléka a Supercharger hálózatot használta töltésre, egyharmaduk pedig a lakóhelye szerinti országon kívül található állomáson is töltött.

A közelmúltig csak Tesla tulajdonosok használhatták a Supercharger hálózatot, azonban tavaly óta más elektromos autók is tölthetnek bizonyos európai töltőkön. Ezzel a lépéssel pedig a Tesla elérte, hogy jelentős bevételeket szerezzen, amit visszaforgatva újabb és újabb töltőhálózatok megnyitását eredményezi. A kísréleti projekt kezdetben csak néhány skandináv országot érintett, mostanra pedig már 4600 töltőt érint 14 különböző európai országban.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!