Négy új Tesla Supercharger nyílik Magyarországon

0

Budapesten három és Székesfehérváron pedig egy új helyszínen telepít Supercharger állomást a Tesla.

Tegnap a Tesla frissítette a Supercharger térképeit és számos új, a jövőben megnyitásra kerülő helyszínnel bővítette töltőhálózatát az elektromos autógyártó vállalat. Magyarország térképe is jócskán megváltozott, négy új helyszínen találkozhatunk szürke „villám” ikonnal.

A Tesla jelenleg nyolc helyszínen mintegy 82 töltőoszlopot üzemeltet Magyarországon. Ezek mindegyike ingyenes, azaz ingyen tölthetnek rajta a Tesla tulajdonosok. A jelenlegi nyolc helyszín közül hat egy-egy Auchan áruház parkolójában található. Sajnos az újabb töltők többsége is ide lesz telepítve.

Hogy miért sajnos? Ünnepnap vagy akár késő éjjel, mikor már nincs semmi nyitva akkor egy az Auchan parkoló végébe eldugott töltőhelyszínen nem sok mindent lehet csinálni. Értsd itt a személyes felfrissülés bármely szakaszát. Többször tapasztaltam már az éjszakai utazásaim során. Ez egy nagyon rossz lépés a Teslától.

Budapest a Tesla Superchargerek hazája lesz hamarosan. Ha a Tesla követi az eddig útját akkor a budapesti helyszíneiből kettő biztosan egy új Auchan parkolóban fog helyet kapni. A Budapest North névre hallgató helyszín több mint valószínű, hogy az Auchan Aquincum Óbuda parkolójában, míg a Budapest East az M5 Auchan Soroksárnál fog helyet kapni. A nagy kérdés a Kelenföldnél lerakott ikon. Mert ott nincs Auchan. A pontos helyszínre csak tippelni tudunk.

Székesfehérvár, úton a Balatonra vagy a közép-Dunántúlra. A lokáció választása zseniális, de félő, hogy az autópályára lerakott villám ikon ismét átkerül az M7 mellett található Auchan áruház parkolójába.

Tudjuk, hogy Budapesten nagyon sok Tesla van, de ezek kihasználtsága rendkívül vissza fog esni, ha valóban fizetős lesz egyszer a magyarországi Supercharger hálózat. Addig pedig elgondolkodhatunk azon, hogy a Tesla miért nem rak egy-egy töltőt Zalaegerszeg, Szombathely és Veszprém háromszögbe. De nagyon hiányzik egy-egy töltő Szekszárd vagy éppen Pécs irányába, vagy Szolnok és Gyula metszetére.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!