ID.7 Tourer nevet kaphatja meg az elektromos Passat utód

0

Az Európai Szabadalmi Hivatal nemrég jegyezte be az ID.7 Tourer nevet a névjegyzékébe, éppen ezért több, mint valószínű, hogy így fogják hívni az elektromos Passat utódot.

A Volkswagen Aero B néven megismert első prototípus a Los Angeles-i Autószalon előestéjén mutatkozott be. A bemutatón Scott Keogh (A Volkswagen amerikai divíziójának vezetője) megerősítette, hogy a modell sorozatgyártásba kerül. Akkoriban még úgy nyilatkozott, hogy a gyártás beindítására 2022-ben sor kerül. Sajnos úgy tűnik, hogy erre viszont még 2023-ig várni kell. Ezt maga Ralf Brandstätter, a Volkswagen vezérigazgatója mondta el egy LinkedIn bejegyzésben

Idén januári cikkünk alapján már akkor megjósoltuk, hogy ha az Aero B végül valóban ID. járműként mutatkozik be, akkor a nevezéktan alapján a 7-es nevet kell hogy kapja. Nos, úgy tűnik, hogy igazunk lett. Az eddig ismert „Aero” vagy „Aero B” kódnéven futó elektromos Passat utód, az Auto Motor Und Sport szerint az Európai Szabadalmi Hivatal az „ID.7” és az „ID.7 Tourer” nevek felvétele után megkapja az ID. jelvényt a VW-től.

A Volkswagen eddig az ID.3, ID.4, ID.6 neveket használta, míg az ID.Buzz a nem numerikus útján látja meg a napvilágot. Az ID.7 és az ID.7 Tourer kombi a a Volkswagen Passat teljesen elektromos megfelelőjeként épeszű döntésnek hangzik.

Az elektromos újdonság több nevet is kapott a bemutatása óta. Ralf Brandstätter legutóbb Aero B néven hivatkozott rá, valamint, hogy „kiváló és tágas, mint egy Phaeton, plusz hatalmas csomagterű. 700 km-es hatótávjával egy igazi bajnok”.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!