Pénteken nyitja meg első európai üzletét a Lucid

0

Év elején a Lucid Twitteren jelentette be a jó hírt, hogy még idén megérkeznek Európába és megkezdik a 837 km hatótávú Air értékesítését. Április közepén a vállalat szóvivője nyilatkozott az Autocar magazinnak és megerősítette, hogy “júniusban vagy júliusban” megkezdik az európai értékesítést.

Nem kell júniusig várni, ugyanis május 13-án pénteken megnyitja első európai üzletét a Lucid Münchenben. Egészen pontosan az első Lucid Studio az Odeon téren (Odeonsplatz) München történelmi óvárosának északi részén, a Ludwigstraße déli szakaszán kapott helyet.

Németországban a Lucid Airt bruttó 218 ezer euróért kínálják, függetlenül attól, hogy a Dream Edition vásárlói melyiket választják. Hollandiában a modell ára 222 000 euró (21 százalékos áfával). Svájcban (7,7 százalékos áfával) 199 000 svájci frankot míg Norvégiában 1,85 millió koronát kér a Lucid a debütáló modelljeiért. A szállítások a tervek szerint 2022 végén kezdődnek.

„Az európai terjeszkedés és az a döntés, hogy a Lucid Air Dream Editiont ezen a piacon kínáljuk, megerősíti a Lucid pozícióját globális márkaként. Támogatja küldetésünket, hogy még magasabbra emeljük az elektromos járműipar színvonalát.” Emelte ki Zak Edson értékesítési alelnök.

A Lucid 2022-ben további üzletek és szolgáltató központok megnyitását tervezi Németországban, Hollandiában, Norvégiában és Svájcban. A tervek szerint a következő években „egyéb kulcsfontosságú piacon nyitnak üzletet az európai kontinensen.”

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!