Nyáron Európában is megvásárolható lesz a 837 km hatótávú Lucid Air

0

Júniusban vagy júliusban megérkezik Európába a 837 km hatótávú tisztán elektromos Lucid Air.

Év elején a Lucid Twitteren jelentette be a jó hírt, hogy még idén megérkeznek Európába és megkezdik a 837 km hatótávú Air értékesítését. A napokban pedig a vállalat szóvivője nyilatkozott az Autocar magazinnak és megerősítette, hogy “júniusban vagy júliusban” megkezdik az európai értékesítést.

A Lucid elsőként Németországban, majd Ausztriában, Belgiumban, Dániában, Finnországban, Izlandon, Olaszországban, Monacóban, Hollandiában, Spanyolországban, Svédországban, Svájcban és Norvégiában nyitna boltot. A sikeres európai piacra lépést pedig az Egyesült Királyságban folytatnák állítólag egy jobbkormányos változattal.

Az európai piacra lépés alkalmából a Lucid egy még erősebb modellt is a piacra dobna 1600 lóerős teljesítménnyel. Továbbá a Lucid a belteret is fejlesztené. Olyan hátsó ülések kapnak helyet a frissített példányban, amelyek háttámlája annyira hátradönthető, mint egy elsőosztályú repülőn. Emellett a jövőben opcionális légrugózás is lesz – feltehetően azért, hogy felvegye a versenyt az olyan riválisokkal, mint a Mercedes EQS.

A múlt hónapban a Lucid bejelentette, hogy a 2021-re kitűzött 20.000 autó gyártási célját 12.000-14.000 körülire fogja módosítani. Márciusban azt is bejelentették a befektetőknek, hogy eddig 400 Air-t gyártottak le és több mint 300-at szállítottak le az ügyfeleknek, és még mindig több mint 25 000 megrendelés van hátra.