Még idén Európába érkezik a 837 km hatótávú Lucid Air

0

A Lucid a Twitteren jelentette be a jó hírt, mely szerint még idén megérkeznek Európába és megkezdik a 837 km hatótávú Lucid Air értékesítését.

A Lucid október végén adta át az első 837 km hatótávú elektromos autókat az első szerencsés vásárlóknak. A Lucid vezérigazgatója Peter Rawlinson akkor azt mondta: „Ez egy nagy nap. Mindig azt mondtuk, hogy amíg nem adtuk át az autókat az ügyfeleknek, addig nem értünk el semmit.”

Nyáron bukkantak fel először olyan pletykák miszerint a Lucid Hollandiában, Norvégiában, Belgiumban, Dániában, Németországban és még az Egyesült Királyságban is meg szeretne jelenni. Nos, ezt a pletykát most hivatalosan is megerősítette a Lucid Motors egy Tweet formájában, ahol egy felhasználó kérdezte meg, hogy mikor érkezik meg a Lucid az Egyesült Királyságba.

A válaszra mindössze két napot kellett várni. Ugyanis a Lucid Motors annyit válaszolt, hogy “Az európai piacokon való terjeszkedés még ebben az évben megkezdődik. Maradjatok velünk, hogy az egyes országokba történő szállításokról pontos információkat kapjatok.”

Októberben Peter Rawlinson vezérigazgató arról beszélt, hogy a Lucid Air 2022-ben kerül el a Közel-Keletre és Európába, 2023-ban pedig Kínába. Ráadásul Szaúd-Arábia adhat otthont a vállalat következő üzemének az arizonai után.