Neves díjat kapott a Kia EV6

0

A Kia tisztán akkumulátoros-elektromos hajtású crossovere az EV6 szerezte meg az abszolút első helyet (Best of the Best) a Red Dot formatervezési díj idei mezőnyében

Röviddel azután, hogy a 2022-es Év Autójának választották Európában, a többszörös díjnyertes EV6 a nagypresztízsű formatervezési díj, a Red Dot abszolút elsőségét is begyűjtötte: az ötventagú zsűri a legjobbnak járó ‘Best of the Best’ kitüntetéssel ismerte el az újdonság jövőbe mutató formatervét. Ugyanakkor az EV6 az újító szellemet díjazó ‘Innovative Products’ kategória első helyét is megszerezte.

Az EV6 a Kia első, alapjaitól tisztán elektromos hajtásra tervezett modelljeként a márka fejlődésének új irányát is szimbolizálja, amely révén a cég a fenntartható mobilitás egyik világszinten is vezető szolgáltatójává kíván válni. Az úttörő elektromos crossover már a Kia új formanyelve, az ‘egyesült ellentétek’ jegyében született határozott formai identitással, amit a látványos élek és térformák keltette feszültség határoz meg. Az EV6 az első Kia a márka kifejezetten akkumulátoros-elektromos hajtásláncokhoz kifejlesztett, E-GMP nevű globális moduláris padlólemezén. Ezek az alapok teszik lehetővé azt is, hogy az EV6 kategóriája egyik legtágasabb utasterét kínálja akár 528 km-es hatótávolság mellett. A 800 V-os, nagyfeszültségű ultragyors töltéssel a hajtáslánc akkumulátora akár mindössze 18 perc alatt 10-ről 80%-os szintig telíthető.

Karim Habib, a Kia formatervezési központjának vezetője elmondta: “Az EV6 különösen fontos a Kia számára, hiszen a márka első, már az alapoktól tisztán elektromos hajtásra tervezett modellje, amely a korszak legmodernebb technológiáival új korszakot is nyit. Már a kezdetektől az volt a célunk, hogy kitágítsuk az autós formatervezés határait, különleges megjelenéssel is megtámogatva az újdonság magas szintű műszaki képességeit. Ez a kettős Red Dot győzelem teljes csapatunk munkájának elismerése, és arra bátorít minket, hogy ne térjünk le az útról, amely a mindenki számára elérhető környezettudatos mobilitás felé vezet.”

Az EV6 a Kia Red Dot sikereinek folytatója: 2009 óta, – amikor a Soul első koreai modellként Red Dot díjat nyert – összesen 27 Kia részesült ilyen elismerésben. Az EV6 immár a hatodik Kiaként nyerte el idén a ‘Best of the Best’ címet.

A Kia EV6 fantasztikusan sikeres pályát futott be 2021-es bemutatása óta, hiszen a Red Dot előtt elnyerte a 2022-es európai Év Autója címet és Németországban is az Év Autójának választották. Mindezek mellett az Év Autója lett Írországban, a What Car? 2021 legjobb crossoverének mondta ki, és elsőként végzett a most először meghirdetett „Best Cars of the Year” 2021/22-es szavazásán.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!