Alkatrészhiány miatt leállt a Porsche Taycan gyártása

0

A Reuters arról számolt be, hogy a Porsche Taycan gyártását is le kellett állítani egészen jövő hét végéig.

Az európai autóipar ki sem tudott lábalni a csiphiányból, miközben egy új, még nagyobb probléma jelentkezett az elmúlt hetekben. Ez pedig Oroszország Ukrajna elleni inváziója ami felerősíti az alkatrészellátási problémákat. Továbbá komplett autógyártókat kényszerít leállásra.

Ismeretes, hogy az Ukrajnában gyártott és összeszerelt kábelkötegek gyártása teljesen leállt az elmúlt napokban. Ezért a Volkswagen Csoport több telephelyén is le kellett állítani a gyártást, köztük a németországi Zwickauban és a drezdai gyárban is egyaránt ahol elektromos autókat gyártanak.

A Reuters legfrissebb híre szerint a Porsche is leállt a Taycan gyártásával a stuttgarti üzemében. A cikk szerint a Taycan család gyártása a jövő hét végéig szünetel alkatrészhiány miatt. A Porsche becslései szerint az alkatrészhiány miatt naponta körülbelül 200 Taycan modell gyártása csúszik. Öröm az ürömben, hogy a Porsche lipcsei gyárában jövő héten részben újra indulhat a termelés „a javuló ellátási helyzet miatt.”

Egy másik rossz hír szerint az ukrajnai háború a félvezetőipart is jelentősen érinti. A neon és a palládium két olyan fontos alapanyag, amely nélkülözhetetlen az ilyen áramkörök előállításához. A világ neonkészletének 70 százalékát Ukrajna, a palládiumkészletek 44 százalékát pedig Oroszország adja. Már a 2014-15-ös, a Krím bekebelezéséért folytatott háború során is mintegy 600-szorosára emelkedtek a neonárak, és a jelenlegi helyzet miatt ez megismétlődhet, ami komoly érvágás lehet a félvezetőgyártók számára, mivel ők adják a teljes neonkereslet 70 százalékát

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!