Tisztán elektromosan tér vissza a Renault Scenic

0

2024-ben térhet vissza a Renault Scenic tisztán elektromos meghajtással.

Az első Renault Scenic még az 1990-es években látta meg a napvilágot és több generációt is megélt. Most azonban hamvaiból támadhat fel a Renault legendás modellje, méghozzá tisztán elektromos meghajtással.

Sajnos a SUV modellek miatt a Scenichez hasonló autók már nem igazán keresettek, éppen ezért a Renault számára égető fontosságú a modell megújítása. Ha hihetünk az Auto Express pletykáinak akkor a Scenic 2024-ben térhet vissza nagyközönség körébe. Viszont az új Scenic nem csak elektromos lesz, hanem egy ötüléses crossover is egyben.

Az Auto Express a forrásra hivatkozva az elektromos Scenic a CMF-EV platformara fog megépülni, melyet a Renault másik elektromos modellje, a Mégane E-Tech is használ. Továbbá a Scenic már nem fog hétszemélyes változatban újjászületni, azonban összkerékhajtást kap.

A Renault Mégane E-Tech-nél nagyobb és ezért tágasabb Scenic két különböző akkumulátort kaphat. Az elsőnek 40 kWh, míg a másodiknak akár 60 kWh kapacitása lenne. A kisebbik modell egyetlen töltéssel akár 320 kilométeres hatótávolságra képes, míg a nagyobb akkumulátorral szerelt példány akár a 400 kilométert is elérheti egyetlen töltéssel.

Májusban megérkezik az elektromos Scenic koncepcióváltozata, majd jövőre bemutatja a sorozatgyártott modellt. Az elektromos Scenic áráról semmit sem tudni, az viszont biztos, hogy drágább lesz, mint a Megane E-Tech.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!