Újabb országokban használhatják az e-autósok a Tesla töltőit

0

Hollandia után másik két országban nyitotta meg a Tesla a saját Supercharger töltőállomását más típusú elektromos autók előtt.

Tavaly november elején robbant a hír, hogy a Tesla megnyitotta a Supercharger állomását más elektromos autók előtt is. Ekkor már sejteni lehetett, hogy valamire készül a Tesla, ugyanis június végén váratlan hírként érkezett a Tesla bejelentése, hogy hivatalosan is hozzáférhetővé teszi Norvégiában a Supercharger oszlopokat más autógyártók által készített elektromos autó számára is. A rendelkezés 2022 szeptemberétől érvényes, onnantól nem csak Teslák lesznek a norvég töltőkön. A részleteket ekkor még homály fedte.

November elején a Tesla hivatalosan is bejelentette, hogy először 10 hollandiai helyszínen nyitja meg a töltőket más elektromos autók előtt. Tegnap pedig ismét közzétett a Tesla két újabb országot, ahol bárki csatlakoztathatja és töltheti a CCS töltőporttal szerelt elektromos autóját a Supercharger töltőállomáson.

A holland nyitás után közel három hónappal Norvégiában és Franciaországban is megnyitottak a Tesla Supercharger töltői. Ezeknek a pontos listáit a mobil applikációban vagy a weboldalon láthatjuk, ahol külön rászűrhetünk azokra a helyszínekre, melyek nyitva állnak minden elektromos autós előtt.

Jelenleg a három ország elektromos autósai mellett csak a Németországban vagy Belgiumban állandó lakcímmel rendelkező tölteni vágyók vehetik igénybe a Tesla Supercharger szolgáltatását. A Tesla ígérete szerint a sikeres tesztek után további nyitás várható a többi európai országban, de csak ott, ahol van erre elég kapacitás. Azaz több mint 16 töltőpont található egy helyszínen.

A nem Tesla tulajdonosoknak a Tesla applikációját kell letölteni és regisztrálni. Ezután a “Charge Your Non-Tesla” menüpont alatt kiválasztható a kompatibilis töltőpont és a csatlakoztatás után az applikációból indítható a töltés. A leállítás is az applikációból történik.