Egy éven belül frissül a Volkswagen ID.3

0

A Volkswagen ID.3 nemrég jelent meg és nagyjából egy év múlva már várható a modell jelentős frissítése. 

Egy új trend látszik kibontakozni az elektromos autók világában, aminek nem fognak örülni az adott típust éppen csak megvásárló tulajdonosai. Legalábbis nekem, magamból kiindulva biztosan rossz lenne a szám íze, ha megveszek egy új elektromos autót 10-13 millió forintért és nagyjából 2 év múlva már arról kellene olvasnom, hogy számos újítás érkezik a típushoz, melytől az jobb, kívánatosabb lesz.

Vajon ez lesz az új trend? Eddig egy adott típus félidei frissítésére nagyjából 3-4 évet kellett várni. Míg manapság egyre több e-autó esetében olvasni arról, hogy akár 2 év múlva számos frissítést kapnak egyes modellek, melyek java hardveres és nem szoftveres. Tehát a „régebbi” generáció esélytelen, hogy megkapja az újdonságokat. Új szenzorok, jobb hőszivattyú, igényesebb futómű és még sorolhatnánk.

A Volkswagen ID.3 is erre az útra lép. Az első darab átadása éppen csak egy éves múlt. Egy Drezdába kiszállított ID.3 1st Edition volt és egy 58 kWh kapacitású akkumulátorral érkezett, ami a WLTP szabvány szerint 420 kilométert tud megtenni egyetlen töltéssel.

A német Auto Bild szerint azonban a típus hamarosan, pontosabban a 2023-as modellévben jelentős frissítésre számíthat. Melyek java nem szoftveres, így a régebbi darabok nem kapják meg ezeket. A hírek eddig nagyobb infotaintment kijelzőről (12 colos méretben, a mostani 10 helyett), megvilágított klímakezelő gombokról szólnak, utóbbi az érintésvezérlés végett különösen hasznos újítás lenne éjszakai használatban. De az utastérben használt anyagokat érintő kritikákra is reagálni fog a gyártó. Vagyis jobb, minőségibb anyagok fogadják majd a vásárlókat, főleg a magasabb felszereltségi szinteken.

A vásárlóink kritikái hozzánk is eljutottak” – Ralf Brandstätter,a VW márkaigazgatója.

Külső tekintetében is várható megújulás bizonyos karosszériaelemek tekintetében és állítólag a hátsó LED-es fényszórókhoz is hozzányúlnak a VW mérnökei. Azoknak is jó hírünk van, akik az ID.3 sportosabb változatának megérkezésére várnak, a magazin szerint a frissítéssel együtt az ID.X is megérkezik.

Az ID.3 gyártása 2019 november óta tart a németországi Zwickauban és a kezdetben felmerült szoftveres problémák miatt egészen 2020 szeptemberéig várni kellett az első ID.3 átadására. Azóta a modell számos formatervezési díjat nyert és még Elon Musk is kipróbálta, amikor Berlinben járt tavaly ősszel.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!