2030 után minden új autója elektromos lesz a Hondának, de…

0

2030-tól csak elektromos Honda lesz kapható. Fontos azonban tudni, hogy ez a kijelentés most csak Kínára vonatkozik és beletartoznak a hibrid modellek is.

A Honda és a Toyota között szerencsére mindig is volt egy lényeges különbség, mégpedig az, hogy a Honda sokkal nyitottabb a tisztán elektromos autókra való átállásra. A Toyota ezzel szemben a kivárás taktikáját választja. Egyes környezetvédő csoportok szerint egyenesen visszaél a hatalmával és erős lobbitevékenységet végez az amerikai kormányzatban a belsőégésű motor életben tartása érdekében.

A Honda ellenben készül a jövőre, még ha ezt nem is verik nagy dobra. Előbb utóbb a Honda is át fog állni a tisztán elektromos meghajtású autókra, igaz, ha tartósan életben akarnak maradni Észak-Amerikában és Európában, nem is tehetnek mást.

Eddig 2040-ről szóltak a hírek az átállást illetően. Azonban most a Honda is ezen évtized végét célozza meg, vagyis 2030-tól csak elektromos Honda lesz kapható. Fontos azonban tudni, hogy ez a kijelentés most csak Kínára vonatkozik és beletartoznak a hibrid modellek is. A következő öt évben 5 új, tisztán elektromos Honda érkezik a kínálatukba, de sajnos ezek egyelőre csak Kínában lesznek kaphatók. Némi vigaszunk lehet, hogy a Honda szerint van esély ezen öt modell eljuttatására más piacokra is.

Az öt modellen túl a Honda beszélt egy 3-tagú tanulmányautó családról is, melyek a jövő Hondáinak alapját képezik. Ez az e:N Series. A nevek: e:N COUPE Concept, e:N SUV Concept és e:N GT Concept. Mindezekről a tervekről legújabb sajtónyilatkozatukban számolnak be.

Érdekes módon a bevezetőben említett öt új Honda is e:N széria néven fut. Melyekből most kettőt meg is nézhetünk az alábbi képeken. A két új elektromos Honda az e:NP1 és e:NS1 nevet kapták és 2022-től elérhetőek lesznek. Gyártójuk a Dongfeng Honda és a GAC Honda kínai vegyesvállalatok.

Az e:N névre további értékeket is felfűzött a Honda, melyek a dinamizmusról, intelligenciáról és a szépségről szólnak.

  • e:N architektúra:  külön a Honda igényeire szabott megoldás, mely egyedülállóan sportos és izgalmas vezetési élményt nyújt a vezetőnek.
  • e:N OS: egy új digitális tér, mely a Honda SENSING -ből, a Honda CONNECT -ből és az intelligens digitális pilótafülkéből álló integrált rendszert jelenti.
  • e:N dizájn: A dizájn azonossága, amely lehetővé teszi az e: N sorozatú modellek egyedi stílusának megvalósítását.
Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!