Ultragyors töltőket telepítenek az osztrák McDonald’s éttermekhez

0

Ausztriában összesen 196 McDonald’s étterem található, melyek közül 110 rendelkezik saját parkolóval. Tehát 110 helyen telepítenek ultragyors töltőket Ausztria-szerte.

Az osztrák McDonald’s néhány napja egy jelentős szerződést között a Statkraft Mer e-mobilitás szolgáltatóval melynek lényege, hogy 2023 végéig minden olyan étteremhez ultragyors töltőket telepítenek, ahol parkoló található. A közlemény szerint a Statkraft Mer az étteremlánchoz Alpitronic Hypercharger HYC150 vagy HYC300 típusú töltőoszlopokat telepít, két töltőcsatlakozóval.

Továbbá a közlemény kiemeli, hogy a jelentős forgalmat bonyolító helyszínekhez 300 kW teljesítményű töltőket telepít a cég. A kisebb forgalmú egységekhez pedig 150 kW teljesítményű töltők kerülnek. Azonban a közleményből nem derül ki, hogy mely üzletek számítanak forgalmasabb helyszínnek.

Michael Öhler, az osztrák McDonald’s operatív igazgatója így nyilatkozott: „Az elektromobilitás mint technológia a következő években kulcsszereplővé válik. Ezt a fejlődést támogatjuk az e-mobilitási stratégiánkkal. Vendégeink számára a Mer-el való partnerség és az elektromos töltőállomás hálózatunk még szélesebb körű elérhetőséget jelent.”

Magyarországon 2020-ban nagyjából 89 étterem várta a felfrissülni vágyókat. Mennyivel jobb lenne a helyzet ha csak a felénél lenne egy 150 kW-os töltő?!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!