Hamarosan egy újabb tisztán elektromos pickuppal rukkolhat majd elő a General Motors. Ezúttal mindenképpen a megfizethetőbb, így szélesebb körben értékesíthető kategóriában hozza el tisztán elektromos modelljeit. Az első elektromos pickup a GM gondozásában a már bemutatott, tisztán elektromos Hummer volt, ám ebből egyelőre csak a legdrágább kivitel (HUMMER EV3X) lesz először rendelhető 2022 őszén, 99 995 dolláros kezdőáron. Viszont a legolcsóbb elektromos Hummer is 79 995 dollártól indul, azt azonban még nem is tudni, hogy mikortól.

Ehhez képest a Ford F-150 Lightning nettó (USA) 39 974 dolláros alapára, amiből ráadásul lejönnek az esetleges állami támogatások és kedvezmények, így szinte ajándéknak tűnik. A tisztán elektromos F-150 már most igen népszerű, az előfoglalások száma május végén 44 000 felett járt.

A GM ezt természetesen nem hagyhatja annyiban és ha nem akar jelentős lemaradást elkönyvelni, akkor lépniük kell. Ami meg is fog történni, hiszen ahogyan azt a CNET magazin megírta, Duncan Aldred (a GMC globális vezérigazgatója) szerint hamarosan jön az első GMC tisztán elektromos pickup, vélhetően a Ford F-150 Lightning árkategóriájában és méretében (Full-size pickup). Aldred egyelőre többet nem árult el az érkező újdonságról.

A General Motors a fent tárgyalt pickup érkezéséig is magán akarja tartani az érdeklődők figyelmét, ezért április óta tudható, hogy érkezik a Chevrolet Silverado pickup tisztán elektromos változata is. Az elektromos Silevrado lesz a márka első full-size pickupja, ráadásul több, mint 400 mérföld (650 km) megtehető hatótávval, egyetlen töltéssel. Az új pickup is a GM Ultium padlólemezére épül majd és a Michigan Állam-béli Factory ZERO-ban készülhet, hasonlóan az elektromos HUMMER-hez.

A Factory ZERO-ból érkező járművek megváltoztatják a világot és azt, hogy a világ hogyan látja az elektromos járműveket. A GMC HUMMER EV terepjárónk joggal csatlakozik az igazi szuperteherautók istállójához és most a Chevrolet-en a sor, hogy minden lojális vásárlónk igényeit és az elektromos meghajtás előnyeit egyben tegye elérhetővé a tisztán elektromos Silverado képében.”

A Silverado és a Hummer mellé tehát hamarosan érkezik egy harmadik tisztán elektromos pickup is a GMC kínálatába.

Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!