Több mint 44 ezer előfoglalásnál jár az elektromos Ford F-150

0

Amerika 44 éve legnagyobb darabszámban értékesített pickupja, az F-sorozat most felvillanyozó jövőt kínál, hiszen néhány napja megérkezett az elektromos hajtás minden előnyével felvértezett, rengeteg hálózatba kapcsolt technológiával felszerelt F-150 Lightning. Az F-150 igazi erőmű: teljesítménye 563 lóerő, forgatónyomatéka 1051 Nm, így tényleg lenyűgöző vezetési élményt nyújt, sőt szükség esetén még egy családi házat is képes ellátni árammal.

“Az F-150 Lightning színre lépése mind a Ford, mind az amerikai autóipar számára meghatározó mérföldkő azon az úton, ami egy nulla károsanyag-kibocsátású, digitálisan összekapcsolt jövőbe vezet,” nyilatkozta Bill Ford, a Ford Motor Company vezérigazgatója. “Az F-sorozat már 44 éve Amerika legnépszerűbb pickupja; országszerte ismert, megbízható segítőtárs a munkában, és egész generációk szemében igazi legenda. Ezt az autót forradalmasítottuk most egy új nemzedék számára.”

A tisztán elektromos F-150 lehet az igazi elektromos úttörő az Egyesül Államokban, mivel a belsőégésű változata az egyik legkeresettebb személygépjármű a kontinensen. A Fordnak pedig tovább sikerült tetézni az elvártakat mikor ismertette az F-150 specifikációit és a modell alapárát, ami 39 974 dollártól indul.

Jim Farley, a Ford vezérigazgatója elmondta, hogy az első napon 20 ezer megrendelés érkezett az F-150-re, majd rá egy napra megerősítette, hogy az első 48 órában több, mint 44 ezer előfoglalás érkezett az F-150 Lightning-re.

A tisztán elektromos Ford F-150 puckupot május 19-től lehet foglalózni, 100 dollárral. Az első elektromos F-150-ek valamikor 2022 közepén érkezhetnek meg Amerika útjaira. Felszereltségi szintből 4 lesz elérhető és azt még nem tudni, hogy időben melyik és mikor lesz megvásárolható, hiszen egyre több gyártó alkalmazza azt a szokást, hogy előbb a drágább modelleket kezdi árusítani, hogy minél több pénz jöjjön vissza a fejlesztésre fordított pénzekből.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!