Még az idén elindulhat a Tesla Model Y gyártása Berlinben

0

Érthető módon sok Tesla rajongó izgatottan várja, hogy pontosan mikor lesz kész a németországi gyár, hiszen Európában majd az itt gyártott Model Y-okat lehet majd megvásárolni.

Az építkezési folyamatokat számos tényező lassította eddig: a koronavírus okozta járvány mellett különféle szabályzási problémák is felléptek a múltban. A lemaradást a vezérigazgató a következőképpen kommentálta: „A Giga Berlin elképesztő sebességgel fog elkészülni. Az előregyártott építési módszer rendkívül lenyűgöző Németországban.”

Az egész építkezési folyamatnak voltaképpen a lényege az, hogy az épület egyes elemeit már előre legyártják egy erre kialakított gyárban, hogy azokat a helyszínen már csak összeilleszteni kelljen, ezáltal időt lehet nyerni.

Nos, minden esély megvan rá, hogy még az idén legördüljön az első Európában gyártott Model Y a futószalagról. Maga Elon Musk osztott meg a rövid drónfelvételt a rekordsebességgel épülő Giga Berlinről a Twitter csatornáján:

Az elektromos meghajtásra való mielőbbi áttérés kulcsa az elegendő mennyiségű és gazdaságos feltételekkel előállítható akkucellákon múlik. Tudja ezt jól a Tesla is és mivel ők az újkori elektromos autózás úttörői, bizony nem is bízzák ezt a kérdést a véletlenre. Annyira nem, hogy az új berlini Gigafactory területén létrejövő akkumulátorgyár kapacitása Elon Musk szerint 250 GWh lesz éves szinten!

A legújabb technológiák alkalmazása mindig egy bonyolult feladat, főként, ha ezeket az újdonságokat egy bejáratott gyártási feladatsorba kell implementálni. Ezen gondolat mentén juthatott el oda Elon Musk, hogy a legújabb technológiákat nem egyszerre veti be az összes meglévő üzemében, hanem azokat „pilot” jelleggel előbb teszteli.

Erre a feladatra pedig úgy tűnik, hogy a 4. Gigafactory lesz a kiszemelt alany, vagy az aktuális elnevezés alapján a Giga Berlin gyár. 

Akinek nem elég Musk megosztása a Giga Berlinről, annak egy közel 19 perces videó is rendelkezésre áll. Néhány napja járta „körbe” the_wolfpack_berlin a hatalmas komplexumot amit a YouTube csatornáján osztott meg.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!