Elon Musk: a Tesla következő eseménye az akkumulátorokról fog szólni

0

A korábbi híresztelésekkel szemben a Tesla következő eseménye csak és kizárólag az akkumulátorokról fog szólni, mert nagyon sok mindent tisztázni kell.

Tavaly Elon Musk közölte, hogy a Cybertruck volt hosszú ideig az utolsó nagy leleplezés, utána leginkább technológiai bejelentés várható. Ezek a bejelentések a Tesla „Akkumulátor Nap” eseményen hangozhatnak el, erről itt írtuk korábban. Mint kiderült, az esemény New Yorkban kerül megrendezésre, viszont a korábbi információkkal szemben csak akkumulátorokról lesz szó, a hajtáslánc és az erőátvitel fejlesztéseivel kapcsolatos bejelentések egyelőre váratnak magukra. Ezekre Musk Twitter bejegyzése szerint inkább egy kérdezz-felek során térne ki a cég.

Az köztudott, hogy a Tesla terve a saját akkumulátor-fejlesztés, ezért is vásárolták fel a Maxwell céget, a fő kitűzött cél pedig 1 kWh akkumulátor árának 100 dollár alá csökkentése. A vállalat titkos projektje is ezt az információt erősíti meg, így minden bizonnyal ez az a fontos információ, amit Musk be szeretett volna bejelenteni. Azonban, ahogy múlt héten közölte, az eseményt a COVID-19 járvány miatt feltehetően május közepéig el kell halasztani.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.