2020 áprilisában várható a Tesla „Akkumulátor Nap”

0

Elon Musk nemrég jelentette be, hogy a Tesla 2020 második negyedévében tervezi megtartani az „Akkumulátor Nap” elnevezésű rendezvényét, várhatóan áprilisban. Elmondta, hogy a Tesla nagyszabású javításokat ért el az akkumulátor cellák kapacitásának növelésében.

Az akkumulátorok ügyében a Tesla egyre nagyobb uralkodóvá válik az elektromos autók piacán. Korábban megírtuk, hogy szinte az összes nagy akkugyártót maguk mellé állították. A Panasonic a Giga Nevada számára szolgáltat aksikat, míg az LG és a CATL a kínai autók energia ellátását biztosítják.

Szintén korábban arról írtunk, hogy a Tesla saját akkumulátort fejleszt a Maxwell technológiájával, melynek állapotát és tulajdonságait szintén az akkumulátortechnológiai befektetői napon fogják bemutatni.

A Maxwell felvásárlása előtt a Tesla két szabadalmat is benyújtott az akkumulátorok területén, melyek 1 millió mérföldes élettartamot, valamint hatékonyabb működést ígérnek. Az 1 millió mérföldes élettartam irányába már a fejlesztések is megkezdődtek. A Tesla vezető kutatója, Jeff Dahn és a Dalhouise Egyetem kutatócsoportja olyan cellákat fejlesztettek ki, amelyek 1 millió mérföldön vagy 20 éven keresztül képesek működni.

Sokak szerint a Tesla vezető szerepének egyik oka az akkumulátor piacon tett fejlesztései és kutatásai. A fejlődést jól mutatja, hogy a Model S lassan eléri a 400 mérföldes hatótávot (643 km). Az autóban található 18650 lítium-ion cella rengeteg változtatáson ment át az elmúlt években, ennek köszönhető az egyre nagyobb hatótáv.

A várakozások szerint az „Akkumulátor Nap” a tavalyi Tesla Autonomy Day-hez hasonló esemény lesz, ami elsősorban a befektetőknek szól, azonban élő közvetítésen is elérhető lesz.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.