Bemutatták a Tesla teljesen önvezető rendszerét

0

Magyar idő szerint tegnap este tartották a Tesla Autonomy Day-t, ahol lehullt a lepel a Tesla legújabb, saját gyártású Full Self-Driving (FSD) számítógépről. Magáról a hardverről későbbi postban írok – ami Elon szerint – „objektíven a legjobb chip a világon”. 

A befektetőnek szánt napon nagyon sok érdekes téma előkerült, de talán a legérdekesebb az volt mikor az előadások után a Tesla bemutatta a legújabb FSD számítógépe által működtetett saját önvezető rendszerét. A pálya egy olyan hurkot tartalmaz melyben megtalálható az autópálya, valamint néhány kereszteződés is. Erre a jelenlegi 2.5-ös hardverrel ellátott Autopilot nem képes. Igaz, a fenti videó nagyban hasonlít a már 2016-ban megjelent önvezető demóhoz, de ez mégis más. Majd az FSD hardver magyarázattal rájövünk, hogy mennyi mindent változtatott illetve pontosított a Tesla a legújabb számítógépében.

Továbbá jól látható, hogy teljesen új grafikát is kapott a kijelző. Kékkel mutatja a sávot, melyre átsorol a Model 3. Továbbá a kijelzőn a jármű renderelése is teljesen más mint a jelenlegi 2.5-ös hardverrrel ellátott modellekben.

Viszont a fő attrakció, hogy a „Navigate on Autopilot-al” történő vezetés közben az autó nem erőlködik, hogy fogjuk meg a kormányt!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!