Németországban már konfigurálható a Peugeot e-208

0

Pár hónappal a hivatalos bemutató után Németország lett az első olyan EU-s ország, ahol a Peugeot oldalán bekerült a konfigurátorba az e-208. Úgy tűnik tehát, hogy a PSA csoport nem kukoricázik és elkezdi az offenzívát a megfizethető árú e-autók piacáért! Februárban volt a premier, majd rá két hónappal már el is készült az első e-208 a gyártósorokon! Nagyjából 1,5 hónapja pedig már Angliában is elérhető az autó, ám ott csak foglalózni lehetett eddig, más opcióra nem volt mód.

Most pedig nagy örümmel írhatjuk meg, hogy a németeknél már a konfigurátorba is bekerült az e-208, ráadásul árakkal! A legolcsóbb lehetőség az „Active” felszereltségi szint választása esetén lehetséges, ez 30.450 eurós árat jelent, amiben már benne van a 19%-os helyi ÁFA is. Németországban 4000 eurós a támogatás új elektromos autóra, így a legolcsóbb német Peugeot e-208 26.450 euróért hazavihető, ami 320 Ft-os euróval számolva nagyjából 8,4 millió forintos árat ad ki.

A hasonló felszereltségű benzines 208 ára a konfigurátorban 16.600 euró, míg a hasonlóan alapkiviteles dízel változatért 19.850 eurót kell fizetni. A közel 7000 eurós, tehát 2,5 millió forintos felár hamar megtérülhet annak, aki sokat használja majd az autót!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!