Március 27 egy emlékezetes dátum lesz a Peugeot életében, hiszen ezen a napon gördült le Trnava melletti gyár soráról az első tisztán elektromos 208.

Egyben ez az első (saját) elektromos modell a gyár életében, ráadásul a Peugeot 208 elektromos kiadása a dolgok jelenlegi állása szerint csak itt fog készülni. Biztosra ment a Peugeot, hiszen az elkészült járművet csak április 4-én mutatták be a sajtó képviselőinek.

“Az ipar számos kihívással szembesül manapság, köztük a Brexit és az Ipar 4.0, míg az autóipar esetében még külön igények is megfogalmazásra kerültek, mint az önvezető járművek fejlesztése és a szén-dioxid kibocsájtás drasztikus csökkentése.” – nyilatkozott a trnavai gyár vezetője, Ľubomír Kollár.

Hirdetés

Az autó padlólemezébe 50 kWh-s akkumulátor kerül, ami táplálja majd a 136 lóerő valamint 260 Nm leadására képes elektromos motort, ez 8.1 másodperc alatt repíti 0-ról 100-ra az autót. További részleteket vonatkozó cikkünkben olvashattok.

A Peugeot 2025-re minden modelljéből legalább plug-in hibrid verziót is akar a kínálatában tudni, így a 208 már ennek a célkitűzésnek is megfelel. A típus értékesítése 2019 végétől indul a jelenlegi információk szerint.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.h