Elkészült a 18 milliomodik Renault modell, ami egy elektromos Zoe

0

A flinsi gyártósorról legördült a 18 milliomodik Renault modell, ami természetesen egy elektromos Zoe volt!

Ezzel a számmal egy fontos mérföldkőhöz érkezett nemrég a francia gyártó. A teljesen elektromos Zoe tökéletesen szemlélteti, hogy mekkora fejlődés ment végbe az elmúlt 65 évben. A gyár vezetősége, pedig innen indít egy új időszámítást a következő 65 évre.

A Renault kellően megemlékezett a különleges pillanatról, ugyanis egy rendezvényt szerveztek. Ahova meghívták a müncheni székhelyű elektromos mobilitási szolgáltatásokkal foglalkozó Green City igazgatóját, Oliver Weiss-t is. Ugyanis ő lett a szerencsés jubileumi példány gazdája, így a vállalat már 17 példányt tudhat magáénak Európa egyik legnépszerűbb elektromos modelljéből.

 A flinsi Renault gyárban még 1952-ben kezdődtek me az összeszerelések, amivel a legöregebb francia gyártósor nevet is kiérdemelte. Hosszú története alatt több modellt is itt raktak össze, pl: CV, Renualt 4, Renault 5 és az első generációs Twingo és Clio is itt épült. Most pedig a teljesen elektromos Zoe foglalja el a gyártó sorait.

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!