Megkezdődtek az elektromos Ford F-150 pickup kiszállításai

0

A Ford hivatalosan is megkezdte az F-150 Lightning elektromos pickupok kiszállítását a kereskedelmi, flotta- és lakossági vásárlók részére.

Április végét írtuk, mikor a Ford elindította az F-150 pickup sorozatgyártását. Ekkor a Ford ügyvezető elnöke, Bill Ford a T-modell pillanatának nevezte az F-150 gyártásának megkezdését: “Ma a 21. századi T-modell pillanatát ünnepeljük.” Majd hozzátette, hogy „Megkezdődött az F-150 pickup sorozatgyártása a csúcstechnológiás michigani Rouge Electric Vehicle Centerben”. Tavaly szeptember végén csak az előszériás termelés indult el Amerikában, hogy tökéletesre fejlesszék a Ford új csúcsgyárát.

Jim Farley, a Ford elnök-vezérigazgatója szerint, “Amerika igazi átállása az elektromos járművekre most kezdődik.”

Ebben igaza volt a Ford elnök-vezérigazgatójának, ugyanis a tegnapi nap folyamán a Ford megkezdte az első elektromos F-150 Lightning pickupok kiszállítását, amely a legkelendőbb pickup az Egyesült Államokban.

A fenti képen 2021. május 20-án rendelt Platinum Trim Lightning modell látható, ami a szerencsés tulajdonos szerint 2022. április 18-án készült el – mielőtt a Ford hivatalosan is bejelentette volna a gyártás megkezdését . Majd tegnap reggel, május 26-án át is vehették az elektromos F-150-et az első szerencsések között.

Ahogy arról már korábban többször beszámoltunk, a Ford rekordidő alatt több, mint 200 ezer előfoglalást halmozott fel a pickupra és rájött, hogy a kereslet jóval nagyobb a vártnál. A Ford lépett és idejében feltornászta a termelési rátát és most 160 ezer darabos évi gyártással kalkulálnak jövőre. Idén a gyártást várhatóan 40 ezerre korlátozzák.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!